Thibau Nys genoot van wedstrijden bij Trek-Segafredo: 'Kijk nu al uit naar komend seizoen' Wielrennen
Wielrennen

Thibau Nys genoot van wedstrijden bij Trek-Segafredo: 'Kijk nu al uit naar komend seizoen'

Thibau Nys genoot van wedstrijden bij Trek-Segafredo: 'Kijk nu al uit naar komend seizoen'

Thibau Nys is klaar om weer een crossseizoen te vlammen namens Baloise Trek Lions, zo vertelt hij in een video die de crossploeg vrijdag deelt. De Belg wil vaker top tien rijden bij de elite mannen en hoopt een constante winter af te kunnen werken.

'Ik voel me erg goed', begint Nys opgewekt. 'Ik heb een goede zomer achter de rug met mooie koersen, nieuwe ervaringen. Dat was perfect voor me, maar nu ben ik weer klaar om op de crossfiets te stappen en me bij het team te voegen.'

Nys reed dit seizoen al enkele koersen namens Trek-Segafredo, de WorldTour-ploeg waar hij vanaf volgend seizoen permanent voor uit zal komen op de weg. 'Mijn hoogtepunt van het wegseizoen? Dat is moeilijk te zeggen, het was wat anders dan vorig jaar. Toen wist ik het EK te winnen en reed ik het WK, maar het hoogtepunt was dan denk ik de Antwerp Port Epic. Ik werd daar derde, dat is iets wat ik niet snel zal vergeten', doelt hij op de koers waarin hij na Florian en Gianni Vermeersch eindigde.

Thibau Nys kijkt al uit naar Trek-Segafredo

De Belg betwistte dus races namens Trek-Segafredo, Baloise Trek Lions én de Belgische selectie. 'Het wisselen van ploegen houdt het interessant. Ik vind het mooi om in verschillende omgevingen te koersen, daar leer je ook weer van. Met de Tour de l'Avenir heb ik voor het eerst langer dan vijf dagen gereden, dus de combinatie was heel goed. Daarbij heb ik ook de mensen van Trek-Segafredo leren kennen, waardoor ik nu uitkijk naar komend seizoen.'

Nu kijkt hij vooral uit naar het veldritseizoen. 'Het is lastig om te zeggen wat de ambities zijn, ik wil een stapje beter doen dan afgelopen jaar en mijzelf verbeteren. Misschien is het dan wel het grote doel om vaker in de top tien bij de elite te rijden en op die manier wat constanter te zijn qua resultaten.' Nys zal het EK en WK onder 23 rijden, zo geeft hij nog mee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws