Vertederend: Cavendish neemt na 'speciale' zege Kooij moeite voor bijzondere felicitatie aan Nederlander Wielrennen
Wielrennen

Vertederend: Cavendish neemt na 'speciale' zege Kooij moeite voor bijzondere felicitatie aan Nederlander

Vertederend: Cavendish neemt na 'speciale' zege Kooij moeite voor bijzondere felicitatie aan Nederlander

Olav Kooij wist zondag in Napels zijn eerste ritzege in een grote ronde te boeken. De Nederlander van Visma | Lease a Bike boekte in het zuiden van Italië de overwinning door Jonathan Milan (Lidl-Trek) en Juan Sebastian Molano (UAE-Team Emirates) af te houden na een spannende finale, wat hem felicitaties van alle kanten opleverde.

Kooij voelde na afloop dat zijn overwinning een speciale was. 'Het is bovendien een supersterk sprintveld hier, maar een rit winnen in een grote ronde is altijd bijzonder. Meer competitie maakt het net dat beetje extra', klonk het direct na afloop uit de mond van de man uit Numandsdorp. Poeggenoten Attila Valter en Tim van Dijke waren eveneens zeer content met de overwinning van hun kopman, alsook ploegleider Marc Reef.

Online regende het felicitaties voor Kooij, waarbij één speciale opviel: Mark Cavendish, mede-recordhouder qua overwinningen in de Tour de France en zondag actief in de Ronde van Hongarije, ruimde een bericht in zijn Instagram Stories in voor de jonge Nederlander na diens eerste etappezege in een grote ronde.

'Als de Giro naar Napels komt, is het één van de meest ongelofelijke dagen die je mee kan maken als professioneel wielrenner. Ongeacht wat je resultaat is. Daar winnen zal je voor altijd herinneren als een zeer speciale, dus proficiat Olav. Geniet ervan!', aldus de Brit van Astana Qazaqstan Team op zijn social media.

Cavendish kan het weten: hij wist in 2013 een etappe in de Giro d'Italia te winnen die arriveerde in Napels. Cav was destijds de opvolger van Mario Cipollini, die in 1996 een rit met aankomst in die stad wist te pakken. Tussen Cavendish en Kooij boekten Thomas De Gendt (2022) en Mads Pedersen (2023) hun succesje in de plaats onder de rook van de Vesuvius-vulkaan.

Foto: Cavendish feliciteert Kooij met 'speciale zege' in Napels

Vertederend: Cavendish neemt na 'speciale' zege Kooij moeite voor bijzondere felicitatie aan Nederlander

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws