Alexander Krieger (Tudor) kent zwaar verdict na harde val in afdaling richting Napels Wielrennen
Wielrennen

Alexander Krieger (Tudor) kent zwaar verdict na harde val in afdaling richting Napels

Alexander Krieger (Tudor) kent zwaar verdict na harde val in afdaling richting Napels

De negende rit van de Giro d'Italia richting Napels werd zondag ontsierd door enkele valpartijen. Zo kwamen Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) en Max Schachmann (BORA-hansgrohe) eerder in de etappe ten val zonder al te veel erg, maar bij een crash in de finale kwam Alexander Krieger (Tudor) zeer gehavend uit de strijd.

Krieger, één van de lead-outs van Alberto Dainese, viel in de laatste afdaling richting Napels aan hoge snelheid. Attila Valter zag het gebeuren, zo vertelde hij aan In de Leiderstrui. 'Dat was een flinke cash, met Krieger van Tudor en eentje van Bardiani. Hen wens ik het beste, want dat was een grote val', aldus de geschrokken Hongaar van Visma | Lease a Bike.

De Duitser reed de rit niet uit, waarna zijn ploeg even later het verdict openbaar maakte via social media. 'Na zijn zware valpartij in de laatste afdaling van de rit is Alexander overgebracht naar het ziekenhuis, waar meerdere ribbreuken en een gebroken bekken werden geconstateerd. Hij zal in het ziekenhuis blijven.'

Namens VF Group - Bardiani CSF - Faizané lag Martin Marcellusi bij diezelfde val. 'Martin raakte zes kilometer voor het einde van de etappe betrokken bij een zware crash. Ondanks alles kon hij de rit uitrijden, maar hij ondergaat nog verdere onderzoeken', liet zijn ploeg weten.

Lees verder onder de tweet.

Schade bij Thomas en Schachmann valt mee, Lutsenko was flink ziek

Thomas kwam er relatief ongeschonden uit na zijn valpartij eerder in de etappe. ''Wij zijn soms net een paar clowns in een circus. Mijn ketting sloeg overal op en neer. Dat is niet echt lekker', stelde de Welshman. Schachmann, betrokken bij dezelfde crash, had het over een pijnlijke elleboog na afloop van de negende rit.

Eerder stapte Alexey Lutsenko, de kopman van Astana Qazaqstan Team, al niet meer op. Helaas kon Alexey de Giro d'Italia niet voortzetten vanwege sinusitis en acute febriele faryngo-tracheitis. Dat werd besloten na de laatste controle van zijn huidige toestand', aldus Astana-teamarts Emilio Magni. Lutsenko stond elfde in het algemeen klassement.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news