'Victor Campenaerts tekent driejarig contract bij Visma | Lease a Bike en sluit carrière daar af' Wielrennen
Wielrennen

'Victor Campenaerts tekent driejarig contract bij Visma | Lease a Bike en sluit carrière daar af'

'Victor Campenaerts tekent driejarig contract bij Visma | Lease a Bike en sluit carrière daar af'

Transfers mogen in koersland pas op 1 augustus officieel bekendgemaakt worden, maar Het Nieuwsblad meldt alvast dat Victor Campenaerts volgend jaar waarschijnlijk van Lotto-Dstny naar Visma | Lease a Bike zal verkassen.

Mocht Vocsnor inderdaad richting de killer bees vertrekken, dan zou dat een terugkeer op het oude nest zijn. In 2016 ruilde hij immers Topsport-Vlaanderen in voor Lotto NL-Jumbo, waar hij uiteindelijk twee seizoen voor zou koersen.

Volgens de Belgische dagkrant ligt er bij Visma | Lease a Bike een driejarig contract klaar voor de Antwerpenaar, die enkel nog zijn handtekening zou moeten zetten. Campenaerts staat inmiddels bekend als zeer degelijk tijdrijder, met meerdere Belgische en Europese titels in dat onderdeel. Ook zijn geslaagde werelduurrecordpoging in het Mexicaanse Aguascalientes (april 2019) is gekend.

Heden ten dage is de nu 32-jarige Campenaerts bij Lotto-Dstny ook een belangrijke leermeester voor rising star Arnaud De Lie, zo gaf Campenaerts begin dit jaar zelf al aan tegenover onder meer In de Leiderstrui. De kans lijkt dan ook vrij groot dat we beide Belgen komende maand in de Tour de France gaan zien.

Het nieuwe doel van Campenaerts: naar een ploeg waar men als team de Tour de France kan winnen

Toevalligerwijs kwam er op dezelfde dag (woensdag 12 juni) in dezelfde krant nog een ander interview online met Campenaerts, die daar een aantal ongewone (levens)vragen op zich afgevuurd kreeg. Zo legde Campenaerts meer uit over zijn leven als vegetariër - we zijn benieuwd hoe zich dat bij de uitgekiende voedingsprogramma's van Visma | Lease a Bike gaat ontvouwen - en ook over zijn overleden peter, Bob Campenaerts (de welbekende kroeguitbater uit Antwerpen).

Ook werd Campenaerts in dat andere interview gevraagd naar zijn toekomst. 'Als renner? Goh, daar kan ik voor 1 augustus weinig over zeggen', klonk het. 'Wat ik al kan lossen? Ik kan wel zeggen dat ik een contract voor drie jaar zal tekenen bij een ander team. En hoewel daar nog geen zekerheid over bestaat, zou het zomaar kunnen dat ik na die periode de carrière op een lager pitje zet. Het zal ook in een andere rol zijn. Laat ik zeggen dat het mijn nieuwe doel is om als team de Tour de France te winnen.' En laten ze daar nu net bij de killer bees wel mee bezig zijn...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws