Bondscoach Moerenhout: 'Plan mét Van der Poel is vooralsnog leidend' Wielrennen
Wielrennen

Bondscoach Moerenhout: 'Plan mét Van der Poel is vooralsnog leidend'

Bondscoach Moerenhout: 'Plan mét Van der Poel is vooralsnog leidend'

De Nederlandse bondscoach Koos Moerenhout had ongetwijfeld gehoopt op een ietwat vlekkelozere voorbereiding, maar de voorman van de ploeg blijft optimistisch. Hij stelt dat het de goede kant opgaat met zijn twee kopmannen, Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle.

'Het ziet er hoopgevend uit met Mathieu', geeft Moerenhout aan in de zaterdageditie van De Telegraaf. 'Ik ben optimistisch dat hij er volgende week bij is, maar er is altijd een kans dat hij er niet bij zal zijn. Zonder hem zullen we anders koersen, maar het plan mét hem leidend in de voorbereiding', blikt Moerenhout vooruit op de mondiale titelstrijd.

Als Van der Poel meedoet, denkt Moerenhout dat het om de knikkers zal zijn. 'Als Mathieu 'ja' zegt, verwacht ik dat hij heel goed is. Misschien niet super, maar op die ene dag is hij iemand die dan toch een topprestatie kan leveren', aldus de bondscoach, die ook Dylan van Baarle ziet herstellen na zijn valpartij in de Vuelta. 'Dylan traint voluit.'

'Op die ene dag is Mathieu iemand die dan toch een topprestatie kan leveren'

Bondscoach Koos Moerenhout

Moerenhout heeft hoge verwachtingen van het WK in Leuven. 'Met de ploeg die er nu staat, liggen er zeker medaillekansen en streven we altijd naar het hoogste', concludeert de keuzeheer van de Nederlandse equipe in Vlaanderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws