Peter Sagan neemt 'zonder stress' deel aan eerste WK gravel: 'De discipline intregeert me' Gravel
Gravel

Peter Sagan neemt 'zonder stress' deel aan eerste WK gravel: 'De discipline intregeert me'

Peter Sagan neemt 'zonder stress' deel aan eerste WK gravel: 'De discipline intregeert me'

Peter Sagan zal zondag 9 oktober te zien zijn op het WK gravel in de Italiaanse regio Veneto. De Slovaak, drievoudig wereldkampioen op de weg, werkt hiermee zijn derde WK van dit jaar af. Eerder was hij al actief op het WK e-MTB en natuurlijk was hij ook bij het WK in Wollongong, waar hij zevende werd.

Begin oktober, op dezelfde dag als Parijs-Tours, neemt Sagan dus deel aan het gravel-WK, dat zal starten in Vicenza en finishen in Citadella. 'Ik heb niet veel ervaring met gravel, het wordt mijn debuut in de discipline', zegt hij daarover. Wel reed hij in de zomermaanden al meermaals over gravel tijdens zijn trainingskampen in Utah, Noord-Amerika.

'Gravelraces integreren me', stelt Sagan. 'Het geniet de laatste tijd veel interesse bij fans en insiders in de sport. Het feit dat de UCI een wereldkampioenschap heeft uitgezet, is daar het levende bewijs van. Ik ben er ook blij mee dat het gehouden wordt in een land wat prachtig is en ik goed ken', doelt hij op Italië. 'Daarbij is de organisator Filippo Pozzato een vriend van me.'

Sagan wil WK rijden zonder doelstelling qua resultaat

Sagan krijgt tijdens het WK de ondersteuning van zijn sponsors. 'Specialized en Sportful zullen me helpen, maar ik ga koersen zonder stress en het doel om een resultaat te halen. Ik wil gewoon mijn best doen en onderdeel zijn van het spektakel.' Een merk als Specialized heeft een stevige vinger in de gravelpap, daar onder meer Laurens ten Dam ook ondersteund wordt door het fietsbedrijf. Momenteel worden er wereldwijd veel gravelfietsen verkocht en de aanwezigheid van een man als Sagan op het WK kan daaraan bijdragen voor Specialized.

'Dit WK is een kans om ín het publiek te staan en plezier te maken met andere renners en de fans. Dat gedeelte en het sociale aspect zijn de sterke punten van gravelen, dat gedeelte van het ethos vind ik het leukst', besluit de renner van TotalEnergies. Sagan zag zondag overigens broer Juraj zijn laatste kilometers afwerken: hij stopte met fietsen na het WK.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws