Vingegaard en Van Aert boeken serieuze vooruitgang, 'Deen moet wel passen voor de Vuelta' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard en Van Aert boeken serieuze vooruitgang, 'Deen moet wel passen voor de Vuelta'

Vingegaard en Van Aert boeken serieuze vooruitgang, 'Deen moet wel passen voor de Vuelta'

De wielerwereld volgt nauwgezet de ontwikkelingen rondom de drie kleppers van Visma | Lease a Bike. Gaan Christophe Laporte en met name Jonas Vingegaard en Wout van Aert de Tour de France halen? Het begint er zogezegd steeds meer op te lijken. Eerder gaven de trainers al aan dat de kans (iets meer dan) 50-50 is dat de heren zullen deelnemen aan de Tour, HLN ontving signalen dat er stevige vooruitgang wordt geboekt in Tignes.

Het zou dan met name gaan om het feit dat Vingegaard het aantal kilometers op de tijdrittrainingen, een intensieve activiteit, stevig heeft opgevoerd. Dit duidt erop dat er serieuzer wordt getraind dan eerst, toen er vooral nog op de duur en de inhoud werd getraind. Wout van Aert postte op zijn beurt een veelbelovende Strava-activiteit, waar in ieder geval Christophe Laporte bij aanwezig was. Deze training was bijna 200 kilometer lang en telde net geen vijfduizend hoogtemeters. Toch behoorlijk serieus, Wout!

'Vuelta waarschijnlijk geen optie voor Vingegaard'

Lees verder onder de foto!

Vingegaard en Van Aert boeken serieuze vooruitgang, 'Deen moet wel passen voor de Vuelta'

Waar Van Aert en Laporte dus een enorme training aflegden, die in het kader van de Tour toch als een mooi gegeven kan worden opgevat, met vijf cols, is Vingegaard dus ook stappen aan het maken. Het is al bekend dat Visma | Lease a Bike in de officiële berichtgeving steeds voet bij stuk houdt: Het wil Vingegaard alleen inzetten als blijkt dat de Deen zich kan mengen in de strijd om de eindzege. Zodoende moeten we dus nog even wachten op de daadwerkelijke uitkomst van het trainingsblok in Tignes, maar dit lijken toch serieuze signalen.

Ondertussen meldt HLN ook dat de Vuelta waarschijnlijk geen optie zal zijn voor Vingegaard. Oorspronkelijk stond hij, vorig jaar nog tweede, ook op de rol voor die koers. De Belgische krant heeft het over 'familiaire' omstandigheden, zonder verder met bijzondere details hierover te spreken.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws