Broertjes Van Dijke staan voor transfer: 'BORA-hansgrohe ziet in tweelingbroers aanwinst voorjaarskern' Wielrennen
Wielrennen

Broertjes Van Dijke staan voor transfer: 'BORA-hansgrohe ziet in tweelingbroers aanwinst voorjaarskern'

Broertjes Van Dijke staan voor transfer: 'BORA-hansgrohe ziet in tweelingbroers aanwinst voorjaarskern'

Transfernieuws rondom twee grote talenten uit de Visma | Lease a Bike-ploeg. Mick en zijn broertje Tim van Dijke vertrekken na dit seizoen bij de zwartgele formatie. Beide jonkies reden een vol voorjaar en reden goede wedstrijden in onder meer Parijs-Roubaix. Visma | Lease a Bike heeft beide broertjes wel geprobeerd langer aan boord te houden, maar zij zijn overtoept door een andere ploeg. Naar verluidt zou dit BORA-hansgrohe zijn.

De voorjaarskern bij Visma | Lease a Bike werd dit voorjaar behoorlijk uitgekleed, daar Wout van Aert de grootste doelen moest overslaan na een val en ook Dylan van Baarle vanwege fysiek ongemak de meeste grote koersen moest overslaan. Ook Tiesj Benoot kende lang wat euvel, al was hij aan het einde, in de heuvelklassiekers, wel weer op punt. Matteo Jorgenson was door alle blessures uiteindelijk het uithangbord, met in de schaduw de broertjes Van Dijke die boven kwamen drijven. Normaliter staan zijn echter, in een nieuw seizoen, weer onder al deze mannen in de pikorde.

Lees verder onder de foto

tim van dijke
Tim van Dijke

'Ook INEOS en Lidl-Trek geïnteresseerd, maar Van Dijkes kiezen voor Red Bull'

Zodoende werd er ook op de broertjes gelet. Hun contracten liepen af bij de Nederlandse ploeg en teams als INEOS Grenadiers en Lidl-Trek waren in de markt voor de tweelingbroers. Het wordt dus naar alle waarschijnlijkheid BORA-hansgrohe, dat door het ingestapte Red Bull weer meer hoopt te investeren in de voorjaarsploeg, zo meldt Wielerflits. De Duitse ploeg is al behoorlijk versterkt voor de klassemenstambities, in het voorjaar is de spoeling wat dun geworden.

Daar moeten Mick en Tim van Dijke verandering in brengen. Jarenlang sleepte Peter Sagan fraaie resultaten binnen voor BORA, maar die tijden zijn inmiddels, zeker met het vertrek van Nils Politt naar UAE Team Emirates afgelopen jaar, inmiddels vervlogen. Ook Laurence Pithie en Oier Lazkano worden in verband gebracht met de Duitse équipe.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws