Vingegaard vervangt Dumoulin binnen Tour de France-selectie Jumbo-Visma Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard vervangt Dumoulin binnen Tour de France-selectie Jumbo-Visma

Vingegaard vervangt Dumoulin binnen Tour de France-selectie Jumbo-Visma

Jonas Vingegaard zal dit jaar de Tour de France namens Jumbo-Visma rijden. Dat betekent dat hij de plek in zal nemen van Tom Dumoulin, die eerder dit jaar besloot een pauze van de wielersport te nemen.

De Deense klimmer is verheugd met de kans die hij van het team krijgt. ‘Het is een droom die uitkomt’, zo vertelt hij in de bijbehorende video van de aankondiging. Vingegaard maakt zijn debuut in La Grande Boucle, terwijl hij vorig jaar wel al de Vuelta a España reed: ‘Ik keek de Tour de France altijd op televisie, dus het is heel mooi om er nu zelf bij te zijn.’

Lees hieronder verder.

Grischa Niermann gelooft dat Vingegaard een belangrijke rol kan spelen bij het behalen van het belangrijkste doel: het winnen van de Tour de France. Volgens de Duitse ploegleider heeft Vingegaard een belangrijke stap in zijn ontwikkeling gezet. Zo won hij eerder dit jaar al een etappe in de UAE Tour en werd hij tweede in de Ronde van het Baskenland.

Primoz Roglic, kopman van dienst bij de Nederlandse ploeg tijdens de Tour de France, is blij dat de jonge Deense wielrenner het team komt versterken. ‘Ik denk dat we het sterkst mogelijke team hebben samengesteld, dus ik kijk ernaar uit om aan de start te verschijnen’, laat hij weten. ‘In de toekomst zou hij misschien zelfs voor de hoogste posities mee kunnen doen.’

Selectie Jumbo-Visma Tour de France 2021

Het laatste plekje binnen de Tour de France-selectie van Jumbo-Visma was na de pauze van Dumoulin voer voor speculatie onder wielervolgers. Bij de bekendmaking van de selectie tijdens een trainingskamp begin dit jaar stond de Giro-winnaar van 2017 namelijk nog op de planning om aan de Tour mee te doen. De ploeg liet toen nog niet weten wat er met de achtste plek zou gebeuren.

Wout van Aert
Robert Gesink
Steven Kruijswijk

Sepp Kuss
Tony Martin
Primož Roglič
Mike Teunissen
Jonas Vingegaard


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws