Vingegaard voelde zich 'niet supergoed' in tijdrit Tirreno: 'Was heel zwaar' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard voelde zich 'niet supergoed' in tijdrit Tirreno: 'Was heel zwaar'

Vingegaard voelde zich 'niet supergoed' in tijdrit Tirreno: 'Was heel zwaar'

Gemengde gevoelens bij Jumbo-Visma na afloop van de openingstijdrit van de Tirreno-Adriatico. Waar Jos van Emden naar een knappe achtste plek reed, stelden tijdritspecialist Edoardo Affini en kopman Jonas Vingegaard teleur. Vooral de laatste stelde teleur met een 27ste plek en meer dan een halve minuut tijdsverlies op concurrenten, zoals Tadej Pogacar en Remco Evenepoel.

‘Het was heel zwaar’, vertelt Vinegaard in een reactie op de ploegsite. ‘Ik voelde me niet supergoed en heb niet mijn beste tijdrit gereden. Het is niet de beste start, maar we zullen zien hoe het de rest van de week gaat.’

Ook ploegleider Maarten Wynants blijft hoopvol. ‘We hebben vandaag een kleine tik gekregen in de strijd voor een goed eindklassement. We hadden op iets meer gehoopt maar het was ook niet superslecht. Er kan nog veel gebeuren. We hadden goede hoop om met Edoardo mee te doen voor de overwinning, maar hij voelde zelf al direct dat het er niet in zat vandaag. Hetzelfde geldt voor Jonas. Bij hem was het doel om zo dicht mogelijk bij de andere klassementsmannen te eindigen. Wij hadden op meer gehoopt en zij zelf ook.’

'Jos reed een fantastische tijdrit'

Waar Vingegaard en Affini tegenvielen, was Van Emden met een achtste plek juist op de afspraak. ‘Jos reed wel een fantastische tijdrit. Achtste is heel knap als je het deelnemersveld bekijkt’, aldus Wynants.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws