Vinokourov stuurt López als kopman naar de Giro en rekent op Lutsenko voor Tourpodium Wielrennen
Wielrennen

Vinokourov stuurt López als kopman naar de Giro en rekent op Lutsenko voor Tourpodium

Vinokourov stuurt López als kopman naar de Giro en rekent op Lutsenko voor Tourpodium

Alexandre Vinokourov heeft vrijdag zijn Astana Qazaqstan-team van 2022 voorgesteld aan de pers, maar hield in het persbericht zijn lippen op elkaar als het ging om specifieke doelen voor bepaalde renners. Via de Kazachse pers is er nu toch het een en ander naar buiten gekomen.

Miguel Ángel López moet namelijk voor succes gaan zorgen in de Giro. De Colombiaan werd in 2018 al eens derde in de Ronde van Italië, maar hoopt in 2022 op de eindoverwinning. Ook Vincenzo Nibali zal de Giro rijden, maar niet als kopman. 'Vincenzo zal zijn ervaring doorgeven aan de ploeg, hij heeft als één van de weinigen alle drie de grote rondes gewonnen. We denken dat we in de Giro mee kunnen doen om de zege', klinkt het bij Vinokourov.

In de Tour de France zullen de ogen van Kazachstan en Vinokourov in het bijzonder gericht zijn op Lutsenko, die in 2021 al zevende werd in de Tour. Vinokourov denkt dat zijn landgenoot en natuurlijke opvolger zelfs nog beter kan, ook al kwam de prestatie van afgelopen jaar redelijk uit de lucht vallen. 'Alexey heeft laten zien dat hij kan meedoen voor het Tourpodium.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws