Visbeek benadrukt: 'Girmay wint van Van der Poel en de beste twintig renners in de Giro' Wielrennen
Wielrennen

Visbeek benadrukt: 'Girmay wint van Van der Poel en de beste twintig renners in de Giro'

Visbeek benadrukt: 'Girmay wint van Van der Poel en de beste twintig renners in de Giro'

Bij Intermarché-Wanty-Gobert zal woensdag een dag van een lach en een traan zijn. Enerzijds wordt er nagenoten van de prachtige ritzege die Biniam Girmay in de tiende etappe van de Giro d'Italia boekte. Anderzijds wordt getreurd om het feit dat Girmay door een kurk van de champagne niet verder zal kunnen.

In het Algemeen Dagblad was er op het moment van schrijven nog geen duidelijkheid over de oogblessure van Girmay en was er bij sportief directeur Aike Visbeek nog louter sprake van een jubelstemming. 'Er zijn eerder Afrikaanse renners geweest en die hebben ook in grote rondes meegedaan, maar dit is de eerste keer dat er een echte overwinning behaald wordt', zo benadrukt hij.

De overwinning is mooi, maar voor Visbeek is het nog specialer hoe die tot stand kwam. Girmay was in de finale van de tiende rit onderdeel van een hele kleine groep, vol met favorieten voor het klassement. 'Het was een overwinning na een strijd van de giganten. Met de beste renners van de wereld. Dat maakt het speciaal en symbolisch. Hij rijdt tegen de beste twintig renners van de Giro en tegen Van der Poel, die de beste renner is in eendagskoersen en winnaar van de Ronde van Vlaanderen.'

Overwinning Girmay ook voor Afrika

Girmay heeft zichzelf, na zijn zege in Gent-Wevelgem in het voorjaar, opnieuw op de kaart gezet in de Giro, ook nu die na tien dagen al voorbij is voor de Afrikaan. Het is juist voor zijn continent zo ontzettend belangrijk dat Girmay presteert wat hij presteert. 'Bini is zich heel bewust van wat hij kan doen voor het Afrikaanse wielrennen. In de basis wil hij vooral wedstrijden winnen. Tegelijkertijd weet Bini heel goed dat hij mensen inspireert. Zeker in Eritrea, maar overal in Europa breekt rond hem enthousiasme los. Dat voedt hem wel. Er is veel meer uit Afrika te halen als wielercontinent.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws