Visma | Lease a Bike gaat Alpecin-Deceuninck achterna en vindt met Ketone-IQ nieuwe ketonenproducent Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike gaat Alpecin-Deceuninck achterna en vindt met Ketone-IQ nieuwe ketonenproducent

Visma | Lease a Bike gaat Alpecin-Deceuninck achterna en vindt met Ketone-IQ nieuwe ketonenproducent

Visma | Lease a Bike heeft vrijdagmiddag op zijn ploegwebsite aangekondigd dat het gaat samenwerken met de Amerikaanse ketonenproducent Ketone-IQ. De Nederlands-Amerikaanse overeenkomst wordt over een periode van drie jaar gehouden.

Ketonen: een voedingssupplement waar de laatste jaren veel om te doen was, maar de laatste tijd door de nieuwe samenwerking van Alpecin-Deceuninck met deltaG Ketones terug op de radar verschenen is. De internationale wielerbond UCI en de wielerunie MPCC raadden het gebruik twee jaar geleden af, al is het niet verboden en staat het dus niet op de UCI-lijst van verboden stoffen en methoden.

'Ketonen verhogen de trainingsopbrengst', aldus voedingsdeskundige Visma | Lease a Bike

Visma | Lease a Bike maakte al jaren gebruik van het supplement, dat 'de laatste jaren steeds gangbaarder wordt in de duursportwereld', vertelt het artikel. 'De lichaamseigen stof wordt gezien als ‘vierde macro-nutriënt’, naast vetten, koolhydraten en eiwitten. Het gebruik van ketonen bevordert het herstel van topatleten en verbetert hun slaap. We merken dat renners na het innemen van ketonen beter herstellen van een zware training of wedstrijd omdat de brandstofvoorraad in het lichaam sneller wordt aangevuld. Ook de slaapkwaliteit gaat omhoog. Op deze manier verhogen we de trainingsopbrengst', vertelt Martijn Redegeld, voedingsdeskundige bij de Nederlandse formatie.

Redegeld vertelt bovendien dat ze de ketonen 'enkel geperiodiseerd inzetten voor de renners die er echt baat bij hebben'. 'Iedere renner heeft een eigen eetschema, afgestemd op zijn/haar lichaamsbouw, trainingsschema, wedstrijdplanning en persoonlijke voorkeuren. Rondom wedstrijden scherpen we dat schema nog verder aan en nemen we onder andere ook weersomstandigheden en de rol van de renner in de betreffende wedstrijd mee. Dat geldt voor alles wat renners eten en drinken, dus ook voor ketonen.'

'Ketone-IQ is een partner die goed bij ons past. Het bedrijf voorziet ons niet louter van supplementen, maar vormt ook een waardevolle sparringpartner. Samen doen we onderzoek naar de effecten van het gebruik van ketonen en zoeken we naar mogelijkheden om deze te optimaliseren en de producten te innoveren', besluit Redegeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws