Van Eetvelt verslaat McNulty en Vlasov in de sprint in Trofeo Serra de Tramuntana en veegt nul weg voor Lotto-Dstny Wielrennen
Wielrennen

Van Eetvelt verslaat McNulty en Vlasov in de sprint in Trofeo Serra de Tramuntana en veegt nul weg voor Lotto-Dstny

Van Eetvelt verslaat McNulty en Vlasov in de sprint in Trofeo Serra de Tramuntana en veegt nul weg voor Lotto-Dstny

Lennert Van Eetvelt heeft vrijdagmiddag de Trofeo Serra de Tramuntana op zijn naam geschreven. De Belg versloeg de Amerikaan Brandon McNulty (UAE Team Emirates) en de Rus Alekasandr Vlasov (BORA-hansgrohe) in de sprint na een zware koers op Mallorca.

In tegenstelling tot de relatief vlakke Trofeo ses Salines, verrassend gewonnen door de Franse neoprof Paul Magnier, waren de klimmers opnieuw aan zet op Mallorca. De start lag al meteen aan de voet van de Coll Sa Batalla, wat gesneden koek was voor enkele vluchters om weg te rijden. Het peloton had echter weinig zin om grote namen als Thomas De Gendt te laten wegrijden en hield de boel in het eerste uur op slot. Slag om slinger werd er gedemarreerd, gecounterd en bijgehaald, waardoor er na het eerste wedstrijduur al bijna 46 (!) kilometer was afgelegd.

Uiteindelijk ontsnapten de Fransman Alexis Renard, de Belgen Baptiste Planckaert en Dylan Vandenstorme, de Spanjaard Sebastian Mora, de Deen Jonas Gregaard, de Duitser Louis Leidert en de Amerikaan Samuel Boardman. Hun voorsprong op het peloton, waar UAE Team Emirates en BORA-hansgrohe in functie van McNulty en Vlasov het commando overnamen, bleef beperkt tot maximum drie minuten. Gregaard waagde zich nog aan een wanhoopspoging om met voorsprong te beginnen aan de Coll Puig Major (14,3 km aan 6,1%), het hoofdgerecht van de dag, maar na een korte solo was ook zijn liedje al snel uitgezongen.

Vlasov demarreert, enkel McNulty en Van Eetvelt kunnen mee

Een grote groep maakte zich op voor de veertien kilometer lange klim, maar dat duurde niet lang. EF Education-EasyPost ontplooide een machtsvertoon met vijf renners in de top tien in functie van Simon Carr, die dinsdag de Trofeo Calvia won voor Vlasov, maar de Amerikaanse formatie had zijn poging te vroeg ingezet en werd platgewalst door BORA en UAE.

Vooral de tussenversnelling van het Spaanse supertalent Igor Arrieta deed vele renners pijn en zorgde ervoor dat maar zes renners konden volgen: McNulty, Vlasov, de Belgen Ilan van Wilder en Van Eetvelt, de Noor Tobias Halland Johanessen en de verrassende Tudor-Zwitser Yannis Voisard. Voor de Rus, die revanche wilde nemen voor zijn nederlaag van twee dagen geleden, ging het niet snel genoeg en met nog vijf kilometer tot aan de top demarreerde hij met McNulty en Van Eetvelt in het wiel. Van Wilder, Johannessen en Voisard konden niet meer volgen en moesten in de afdaling nog toestaan dat de Spanjaarden Arrieta en Ivan Romeo en de Brit Lukas Nerurkar uit de achtergrond terugkeerden.

Voor de vierde plek werd er meer koers gemaakt dan voor de overwinning, want het koptrio werkte goed samen en fietste samen een voorsprong van een minuut bij elkaar. McNulty begon de sprint op kop, terwijl Van Eetvelt nerveus achterom keek. Tegen de krampen aan begon de Amerikaan aan een machtige sprint, maar de Belg ging er tamelijk vlot over en hield de opkomende Vlasov met een halve fiets achter zich. Voisard was er in de afdaling van onder gemuisd en werd knap vierde, met Van Wilder finishten er twee Belgen in de top vijf.

Uitslag Trofeo Serra de Tramuntana 2024 

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws