Viviani hoopt in 2022 op kansen in Milaan-Sanremo, Giro en WK in Australië Wielrennen
Wielrennen

Viviani hoopt in 2022 op kansen in Milaan-Sanremo, Giro en WK in Australië

Viviani hoopt in 2022 op kansen in Milaan-Sanremo, Giro en WK in Australië

Na vier jaar is Elia Viviani weer terug bij het Britse imperium INEOS Grenadiers (toentertijd Team Sky). De snelle Italiaan hoopt bij zijn weerzien op de resultaten die hij in 2018 en 2019 namens Deceuninck-Quick-Step behaalde.

Namens de Belgische formatie reeg Viviani de zeges aaneen in grote wedstrijden, waardoor hij met veel bombarie werd binnengehaald bij Cofidis. Daar kwam de Italiaan echter niet uit de verf, met als gevolg dat hij na twee jaar weer de deur achter zich dicht trekt. INEOS Grenadiers was er als de kippen bij. 'Ik wil graag weer de Viviani van Quick-Step worden. Op dit moment was het voor mij belangrijk om terug te keren naar een organisatie die ik ken', verklaart de sprinter, die ook openlijk flirtte met de ploeg van Patrick Lefevere.

Viviani: 'WK 2022 wordt één van mijn laatste kansen'

In 2022 richt Viviani zich naar eigen zeggen op drie doelen. 'Ik mik op ritzeges in de Giro, maar ook Milaan-Sanremo en het WK in Australië, wat één van mijn laatste kansen zal zijn als sprinter, staan hoog op mijn verlanglijstje. Niks is echter nog zeker qua planning. In 2023 zou ik graag terugkeren in de Tour, om mijzelf in 2024 te richten op de Olympische Spelen in Parijs', doet hij tegenover Marca zijn ultieme ambities voor de komende drie jaar bij INEOS Grenadiers uit de doeken.

Viviani gaat bij INEOS ook als ervaren man ingezet worden, zo vertelt hij. 'Bij jonge jongens als Egan Bernal, Tom Pidcock en Ethan Hayter willen ze ook ervaringsdeskundigen. Met mannen als Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski en ikzelf hebben we en geweldige groep die op mooie overwinningen kunnen mikken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws