Viviani vindt gespreid bedje bij INEOS: ‘Wil alleen maar aan prestaties denken’ Wielrennen
Wielrennen

Viviani vindt gespreid bedje bij INEOS: ‘Wil alleen maar aan prestaties denken’

Viviani vindt gespreid bedje bij INEOS: ‘Wil alleen maar aan prestaties denken’

Recent werd bekend dat Elia Viviani in 2022 weer zal uitkomen voor INEOS Grenadiers, de ploeg waarvoor hij in de periode 2015-2017 ook al reed. In gesprek met Cyclingnews vertelt hij uitgebreid over zijn keuze voor de Britse WorldTour-formatie.

De voorbije twee seizoenen reed Viviani voor het Franse Cofidis. Waar beide partijen aanvankelijk hoge verwachtingen hadden van de samenwerking, bleek die uiteindelijk erg tegen te vallen. De Italiaanse sprinter kon zich in de grote rondes niet meer meten met de beste sprinters en won slechts koersen op het niveau onder de WorldTour.

Uiteindelijk gaan beide partijen dus niet met elkaar door. Naast INEOS had ook Deceuninck-Quick-Step interesse in Viviani. Hij kende twee zeer succesvolle jaren (2018, 2019) bij de Belgische ploeg met acht zeges in de grote rondes. Viviani koos echter voor INEOS. Bij die ploeg vindt de sprinter een gespreid bedje. ‘Ik keer terug omdat ik op 32-jarige leeftijd zeker wil zijn; zeker van de organisatie, de werkwijze, simpelweg alles. Ik wil nergens aan hoeven denken, alleen maar aan de prestaties.’

'Ik ben veranderd en ook INEOS is denk ik veranderd, dus het gaat een goede combinatie worden'

Elia Viviani

Ook de aanwezigheid van zijn landgenoot Filippo Ganna speelde een rol in de keuze van Viviani voor INEOS. ‘Mijn relatie met Filippo heeft veel geholpen met dit contract en in deze keuze.’ Dat Viviani voor INEOS koos, is enigszins opmerkelijk omdat hij in het verleden juist vertrok omdat hij geen kansen kreeg in de grote rondes, daar de ploeg vooral mikte op de eindzege. Een sprinter paste niet in dat plan. ‘Ik ben veranderd en ook INEOS is denk ik veranderd, dus het gaat een goede combinatie worden. Zij willen meer winnen, ik wil meer winnen, dus dat is ons doel: koersen winnen’, aldus Viviani.

Viviani: 'Je gaat denken dat het allemaal heel eenvoudig is'

Zijn periode bij Cofidis leerde Viviani ook dat je niet zomaar een succesvolle sprintrein kan kopiëren naar een andere ploeg. ‘Na twee succesvolle jaren bij Deceuninck-Quick-Step ga je denken dat het allemaal heel eenvoudig is, maar dat is het niet. Dat heb ik geleerd: als het er makkelijk uitziet, dan is het dat zeker niet.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws