Vlasov laat zich in Trofeo Serra de Tramuntana voor de tweede keer ringeloren op Mallorca: 'What a sh*t finish' Wielrennen
Wielrennen

Vlasov laat zich in Trofeo Serra de Tramuntana voor de tweede keer ringeloren op Mallorca: 'What a sh*t finish'

Vlasov laat zich in Trofeo Serra de Tramuntana voor de tweede keer ringeloren op Mallorca: 'What a sh*t finish'

Aleksandr Vlasov finishte voor de tweede keer op vier dagen tijd als tweede in de Challenge Mallorca. De 27-jarige Rus van BORA-hansgrohe was na afloop enorm boos na zijn sprintnederlaag tegen Lennert van Eetvelt in de Trofeo Serra de Tramuntana.

'Wat een dwaze finish was me dit', vertelde Vlasov in het flashinterview bij Eurosport. 'Waarom laat je de koers in een afdaling eindigen? Dat was echt voor niets nodig! De laatste vijf kilometer hebben we geen trap gegeven, want we wilden in de afdaling geen risico nemen en zelfmoord plegen, maar ja ik begrijp niet waarom er niet bergop gefinisht werd. Het slaat werkelijk nergens op!'

Vlasov voelde zich duidelijk in zijn sas in de Mallorcaanse bergen en op de Coll Puig Major (14,3 km aan 6,1%) demarreerde hij met McNulty en Van Eetvelt in het wiel. Achtervolgers Ilan Van Wilder, Tobias Halland Johannesen en de Tudor-Zwitser Yannis Voisard konden niet meer volgen en moesten in de afdaling nog toestaan dat de Spanjaarden Arrieta en Ivan Romeo en de Brit Lukas Nerurkar uit de achtergrond terugkeerden.

Vlasov vond dat hij een grote fout maakt 

Voor de vierde plek werd er meer koers gemaakt dan voor de overwinning, want het koptrio werkte goed samen en fietste samen een voorsprong van een minuut bij elkaar. McNulty begon de sprint op kop, terwijl Van Eetvelt nerveus achterom keek. Tegen de krampen aan begon de Amerikaan aan een machtige sprint, maar de Belg ging er tamelijk vlot over en hield de opkomende Vlasov met een halve fiets achter zich.

'Ik had echt goede benen en ook het klimmen verliep goed, maar ik maakte een grote fout vooraan door misschien te lang te wachten met mijn sprint, want ik werd langs de boarding links ingesloten en kon mijn sprint niet meer volledig rijden', besloot de teleurgestelde renner na zijn nieuwe tweede plaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws