Voorbeschouwing Volta Limburg Classic 2022 | Dumoulin publiekstrekker, maar ook de kartrekker? Wielrennen
Wielrennen

Voorbeschouwing Volta Limburg Classic 2022 | Dumoulin publiekstrekker, maar ook de kartrekker?

Voorbeschouwing Volta Limburg Classic 2022 | Dumoulin publiekstrekker, maar ook de kartrekker?

Acht dagen voor de Amstel Gold Race is het tijd voor de eerste april-wedstrijd in Zuid-Limburg: de Volta Limburg Classic staat namelijk voor het eerst in twee jaar weer op het programma. In de Leiderstrui probeert je er alles over te vertellen!

Praktische informatie Volta Limburg Classic 2022

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie
Laatste winnaars Volta Limburg Classic

2021 Niet verreden
2020 Niet verreden
2019 Patrick Müller
2018 Jan Tratnik
2017 Marco Canola
2016 Floris Gerts
2015 Stefan Küng
2014 Moreno Hofland
2013 Rüdiger Selig

Parcours, weer en tijden Volta Limburg Classic 2022

De Volta Limburg Classic kondigt op haar website trots aan dat het een onvoorspelbare wedstrijd blijft doordat er jaarlijks aanpassingen aan het parcours worden gedaan. Zo ook in 2022, wanneer er maar liefst 38 (!) beklimmingen overwonnen moeten worden. Dat begint al na acht kilometer, om te eindigen met heuvels op 15 kilometer van de streep in deze in totaal 195 kilometer lange wedstrijd.

Bij die heuvels komen we onder meer de Bemelerberg, Camerig en Gulperberg tegen, maar ook minder bekende namen als de Koning van Spanje, Piemert en Örenberg. Starten en finishen wordt er gedaan aan de Diepstraat in Eijsden, waartussen de renners 195 kilometer helemaal dol gedraaid worden door het prachtige Limburgse landschap. In totaal moeten er 3105 hoogtemeters overwonnen worden.

Voorbeschouwing Volta Limburg Classic 2022 | Dumoulin publiekstrekker, maar ook de kartrekker?

Weer
Frisjes, maar droog: zo kun je de weersomstandigheden in de omgeving van Eijsden zaterdag wel noemen. Het zal zo'n zes graden Celsius zijn, met een zonnetje en briesje vanuit het noorden.

Tijden
Start: 12.03 uur
Finish: 16.55 uur

Favorieten Volta Limburg Classic 2022

Let op: er kunnen nog aanpassingen doorgevoerd worden in de deelnemerslijst.

Lotto Soudal is op jacht naar punten en dat zal de concurrentie in de Volta Limburg Classic merken ook. De Belgische ploeg heeft met Philippe Gilbert, Andreas Kron en Arnaud De Lie enkele ferme namen op de voorlopige deelnemerslijst gezet. Kron lijkt de jongen die het beste tot zijn recht komt op dit parcours, al mogen we de rappe De Lie niet onderschatten.

Jumbo-Visma komt met dé publiekstrekker: Tom Dumoulin heeft na het schrappen van Strade Bianche de Volta Limburg Classic in eigen regio toegevoegd aan zijn wedstrijdprogramma en stemt daarmee de organisatie ongetwijfeld zeer tevreden. Of Dumoulin hier ook voor de zege kan gaan? Op basis van talent ja, op basis van vorm nee. Mogelijk kan iemand als Pascal Eenkhoorn of Rick Pluimers (van het beloftenteam) daarvan profiteren.

Alpecin-Fenix plaatsen we pontificaal naast Lotto Soudal als het gaat om de beste selectie. Dries De Bondt, Robert Stannard en Stefano Oldani zijn allemaal mannen die dit goed aan moeten kunnen en ook nog eens over een snel eindschot beschikken. Het moet raar lopen wil de ploeg van de gebroeders Roodhooft geen stempel kunnen drukken op het wedstrijdverhaal.

Voorbeschouwing Volta Limburg Classic 2022 | Dumoulin publiekstrekker, maar ook de kartrekker?
Robert Stannard: één van de pionnen namens Alpecin-Fenix

Namens B&B Hotels komt Franck Bonnamour aan de start, de meest strijdlustige renner van de afgelopen Tour de France. Bonnamour bewees met een tweede plek in Parijs-Tours afgelopen jaar dat hij ook in het eendagswerk uitstekend uit de voeten kan en heeft ook Thibault Ferasse aan zijn zijde. Bardiani, een Italiaanse ploeg, stelt Filippo Fiorelli en Filippo Zana op.

Intermarché-Wanty-Gobert rekent in deze wedstrijd op Barnabas Peák en Loïc Vliegen, terwijl Bingoal-Pauwels Sauces WB met Rémy Mertz op de proppen komt. Die toonde zich de afgelopen weken op soortgelijke parcoursen in Italië.

TV Volta Limburg Classic 2022

De Volta Limburg Classic is zaterdag te zien op de Eurosport Player. Vanaf 15.30 uur schakelt de sportzender online in voor de laatste anderhalfuur van de Limburgse wielerwedstrijd.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws