'Vossenjacht' Curacao zorgde nog voor lelijke val Van Baarle: 'Kopje onder in het water' Wielrennen
Wielrennen

'Vossenjacht' Curacao zorgde nog voor lelijke val Van Baarle: 'Kopje onder in het water'

'Vossenjacht' Curacao zorgde nog voor lelijke val Van Baarle: 'Kopje onder in het water'

Dylan van Baarle is met zijn vriendin Pauline Ferrand-Prévot een tijd naar Curaçao geweest. Dat beviel de renner van Jumbo-Visma goed, ondanks een valpartij tijdens een duo-mountainbikewedstrijd op het Caribische eiland.

In zijn podcast In Koers legt de Nederlander uit hoe de race ging voor de val. 'We deden 12 november een individuele wedstrijd en de 19e een duo-race, op Curaçao. We lagen best goed, tweede achter Fabio Jakobsen en Marc de Maar. We lagen tien seconden achter, maar konden ze de hele tijd zien rijden omdat het een lang, vlak stuk van zestien kilometer was.'

Op een gegeven moment ging de hardrijder dus tegen de grond. 'Pauline nam over en er waren hele diepe plassen, waar ik niet het risico wilde nemen door volle bak te rijden en dan in zo'n plas terecht te komen. Ik zocht een beetje de kantjes op en probeerde zo min mogelijk de stenen te raken, maar toen bleef mijn stuur hangen in een bosje of struik en ging ik kopje onder in het water. Dat was lekker', zegt hij met gevoel voor understatement.

'Het probleem daar is dat je van dat koraalachtige steen hebt, wat superscherp is. Daar viel ik precies op met mijn knie, wat er even lelijk uitzag', aldus Van Baarle, die er geen hinder van ondervindt in aanloop naar het nieuwe seizoen. 'Het valt wel mee. De dag erna was het een beetje stijf, maar uiteindelijk viel het gelukkig allemaal wel mee. Ik ben op de huisartsenpost in Santa Maria beland, waar ze me goed geholpen hebben.'

Terpstra wint ook duo-wedstrijd op Curaçao

Van Baarle reed de wedstrijd zelfs nog uit. 'De koers heb ik wel uitgereden en we hebben de gemixte categorie nog gewonnen. Uiteindelijk hebben we 25 minuten verloren, maar we hebben rustig aan gedaan. Enkele keren gestopt om wat water te drinken en ik ben nog een keer gevallen. Ook zijn we een paar keer fout gereden, het was een soort vossenjacht. Fabio had ook niet gewonnen, want die kreeg kramp in de laatste tien kilometer. Niki Terpstra had gewonnen met een fietsvriend', lacht hij over zijn vakantie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws