Waarom Timo Roosen wél en Pascal Eenkhoorn niet bij Jumbo-Visma blijft deze winter Wielrennen
Wielrennen

Waarom Timo Roosen wél en Pascal Eenkhoorn niet bij Jumbo-Visma blijft deze winter

Waarom Timo Roosen wél en Pascal Eenkhoorn niet bij Jumbo-Visma blijft deze winter

Pascal Eenkhoorn en Timo Roosen hebben veel gemeen. Allebei rijden ze al jaren voor Jumbo-Visma, hebben ze een dienende rol en werden ze de afgelopen twee jaar Nederlands kampioen in het shirt van de Nederlandse ploeg. Toch vertrekt de één deze winter wel bij Jumbo-Visma, terwijl de ander blijft. In de Leiderstrui zocht uit waarom.

Voor de goede orde: Eenkhoorn is de man die na vijf jaar bij het team zijn contract niet heeft verlengd en naar Lotto Dstny trekt, terwijl Roosen voor één jaartje heeft bijgetekend bij de ploeg. In de Leiderstrui vroeg beide mannen voor de start van de GP Quebec in Canada naar de reden van hun beslissing.

Op de vraag of het een moeilijke keuze was om de deur bij Jumbo-Visma achter zich dicht te trekken, haalt Eenkhoorn zijn schouders op. 'Neuh, ik zoek gewoon meer vrijheid', stelt de man die dit jaar in de Giro zijn eerste grote ronde reed en daar indruk maakte met aanvallend werk.

De Tour de France - een ronde die Eenkhoorn nog niet reed - is geen reden voor zijn vertrek. 'Het is ook niet per se daarvoor dat ik wegga, ik wil gewoon iets meer voor eigen kans rijden en daar hoort ook het rijden van grote rondes bij. Dat was niet echt een optie bij Jumbo-Visma, maar dat begrijp ik helemaal. Toch is het niet zo dat ik de Tour per se moet rijden bij Lotto Dstny.'

'In de Giro en de Ronde van Zwitserland heb ik gemerkt hoe leuk het is', doelt hij op het vrijuit koersen dat er ook in de Canadese wedstrijden met Wout van Aert niet echt inzat. Alhoewel hij zich in Quebec wel op een aanvallende manier toonde, zal hij dit volgend seizoen dus meer voor eigen rekening mogen doen in zijn rood-wit-blauwe-tricot.

Lees verder onder de foto.

Waarom Timo Roosen wél en Pascal Eenkhoorn niet bij Jumbo-Visma blijft deze winter
Timo Roosen blijft bij Jumbo-Visma. 

Roosen overwoog niet om Jumbo-Visma te verlaten 

Bij Roosen liggen de kaarten wat anders. Waar hij drie tot vijf jaar geleden de man was die namens de ploeg de resultaten moest rijden in koersen als in Quebec en Montreal, is die rol nu weggelegd voor een wereldtopper als Wout van Aert. Dat tekent volgens de Brabander de groei van Jumbo-Visma.

'Er is veel veranderd, het is natuurlijk heel anders dan de eerste jaren die ik in de ploeg zat', concludeert de man die sinds 2015 de kleuren van Jumbo verdedigt. 'Dat was meteen ook het allerslechtste jaar van de ploeg. Met mannen zoals Wout erbij krijg je een andere rol in het team, dat is wel duidelijk natuurlijk.'

Roosen heeft niet overwogen om de deur bij de Nederlandse formatie achter zich dicht te trekken. 'Nee, ik zit hier gewoon goed op mijn plek. Natuurlijk kijk je wel een beetje rond voor het geval dat je niet kan blijven. Dan wil je ook iets hebben natuurlijk en kijk je vanzelfsprekend een beetje rond, maar de ploeg verlaten is wat mij betreft geen optie geweest.'

'Ik zit hier echter al jaren goed op mijn plek, ken iedereen en ik weet hoe ik met iedereen om moet gaan. Dat is hartstikke fijn', doet hij verder. 'En ze waarderen mij ook, dat maakt het helemaal top.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws