Weersomstandigheden Gent-Wevelgem schrikken renners af: 'Ging goed met me tot ik het weerbericht zag' Wielrennen
Wielrennen

Weersomstandigheden Gent-Wevelgem schrikken renners af: 'Ging goed met me tot ik het weerbericht zag'

Weersomstandigheden Gent-Wevelgem schrikken renners af: 'Ging goed met me tot ik het weerbericht zag'

Regen, wind en kou: Gent-Wevelgem 2023 zal er niet een voor mietjes zijn. De weersomstandigheden waren ook onderwerp van gesprek voor aanvang van de Belgische klassieker.

Bij UAE-Team Emirates - dat zonder Tadej Pogacar aan de start staat - werd er in de bus een wedje gedaan. 'Ik gok niet dat er veel renners de finish zullen halen. We hebben een weddenschap gedaan en ik heb 79 gezegd', lachte Tim Wellens bij de start. Ploegmaat Matteo Trentin keek ook niet bepaald uit naar de koers. 'Het ging goed met me, tot ik het weerbericht zag. Niemand gaat dit leuk vinden, denk ik. Wat de sleutel zal zijn? Overleven, meer is het niet. Het gaat erom wie de moraal heeft.'

Trek-Segafredo doet het met sterke beren Mads Pedersen en Jasper Stuyven. 'Normaal gesproken ben ik goed in dit weer, dus ik mag niet klagen. Ik heb geen moeite met de regen', lachte de Deen, die in 2019 wereldkampioen werd in soortgelijke omstandigheden. 'Voor mij mag dit weer wel, ik vind het meestal niet erg. De regen en kou gaan voor afmatting zorgen', vulde Stuyven aan.

Wil Gent-Wevelgem normaal een koers voor sprinters zijn, dit jaar lijkt het niet die kant op te gaan. 'Het wordt heel zwaar. Ik heb liever zonnig weer, maar dat geldt voor alle spurters', vertelde Caleb Ewan. 'Met dit weer ben ik nog meer gemotiveerd', vulde ploegmaat Arnaud De Lie aan. 'Daarvoor moet je een sterke man zijn, ik ben normaal beter in deze omstandigheden. Dit kan een mooie dag worden om Gent-Wevelgem te winnen.'

Jakobsen vindt weersomstandigheden wel meevallen

'Deze omstandigheden vallen wel mee', gaf Fabio Jakobsen aan. 'Als we aan het fietsen zijn, krijgen we het wel warm. Ik verwacht een slijtageslag, met veel jongens die het koud gaan hebben', aldus de Nederlander. 'In mijn ogen is een sprint met een grote groep uitgesloten. Ik verwacht een klein groepje aan de meet', deelde topfavoriet Jasper Philipsen mee.

Bij Jumbo-Visma rekent men op Wout van Aert en Olav Kooij. 'Dit is een supermooie klassieker, die ik graag nog eens wil winnen. Ik houd wel van deze ruige omstandigheden, het maakt de koers zwaarder. Van mij mag dat wel', aldus de Belg. 'Het is aan mij of te volgen, om de heuvelzone zo goed mogelijk te overleven. Dan zal ik een soort troefkaart zijn die we achter de hand kunnen houden', vertelde Kooij.

De winnaar van afgelopen jaar, Biniam Girmay, is als uit Eritrea afkomstige renner alvast niet content met de omstandigheden. 'Ik ben er niet direct fan van. Dit zal een heel zware beproeving worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws