Vine maakt rentree richting Lombardije: 'Hoge verwachtingen na zege Sjoerd Bax' Wielrennen
Wielrennen

Vine maakt rentree richting Lombardije: 'Hoge verwachtingen na zege Sjoerd Bax'

Vine maakt rentree richting Lombardije: 'Hoge verwachtingen na zege Sjoerd Bax'

Jay Vine maakt zaterdag in de Giro dell'Emilia zijn rentree na goed drie weken inactiviteit. De revelatie van de Vuelta moest die ronde verlaten na een zware valpartij, maar heeft er alles aan gedaan om nog voor het einde van het seizoen weer fit te geraken. 'Ik wilde mijn vorm behouden en meenemen naar Italië', geeft hij aan.

'Ik heb een week vakantie genomen, zodat mijn pols kon herstellen', verklaart de klimmer van Alpecin-Deceuninck voor de start van de Giro dell'Emilia aan Cycling Pro Net. 'Er zit nog wel wat verband omheen, maar ik heb goed kunnen trainen op hoogte na mijn opgave in de Vuelta. Nu heb ik zin in deze Italiaanse klassiekers.'

Vine heeft het niet rustig aan gedaan, daar hij koste wat kost nog wou koersen dit jaar. 'Ik heb me direct gefocust op deze koersen. Ik wilde niet dat mijn seizoen begin september zou eindigen, dus ik heb alles gegeven om de vorm te behouden en die mee te nemen naar hier.'

Vine verwacht veel van ploeg na zege Sjoerd Bax in Agostoni

De Aussie staat met veel vertrouwen aan de start van de race rondom Bologna. 'Ik kijk ernaar uit. Het zal, zoals altijd, op de laatste beklimming aankomen. Wil je de groep daar voorblijven, heb je meer dan één minuut nodig. We gaan zien hoe het gaat. We hebben een goede ploeg mee en trekken met de winst van twee dagen geleden naar hier met hoge verwachtingen', doelt hij op de zege van Sjoerd Bax in de Coppa Agostoni.

Vine werd door La Gazzetta dello Sport overigens nog aan UAE-Team Emirates gelinkt deze week, maar tot op heden is er geen witte rook. Formeel heeft hij nog een contract tot en met 2023 bij Alpecin-Deceuninck, de ploeg die hem de kans gunde op het hoogste niveau.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws