Wiebes wint maar weer eens: Nederlandse sprint naar ritzege in eerste etappe Baloise Ladies Tour Wielrennen
Wielrennen

Wiebes wint maar weer eens: Nederlandse sprint naar ritzege in eerste etappe Baloise Ladies Tour

Wiebes wint maar weer eens: Nederlandse sprint naar ritzege in eerste etappe Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes heeft de eerste rit in lijn in de Baloise Ladies Tour gewonnen. Nadat er in de beginfase nog wat hoogtemeters moesten worden bedwongen en wat kasseistrookjes waren neergelegd, werd de boel beslist op een plaatselijk rondje in Zulte. Wiebes was in de verwachte massasprint oppermachtig en nam door bonificaties onderweg tevens de leiderstrui over van Ellen van Dijk.

Vluchter van de dag? Dat was Marieke De Groot. De Nederlandse van Isorex No-Aqua reed maximaal een minuutje voorsprong bijeen, maar na dertig kilometer solo was ze eraan voor de moeite. Een nieuwe aanval van Valentina Scandolara haalde ook weinig uit, al bleef ze samen met Typhaine Laurance nog wel even vooruit.

De hele dag stond er een grote olifant in de kamer en die heette 'massasprint'. Nadat Loes Sels en Demi Van Dijke de leidende twee nog wel even hadden vergezeld, was alles terug bijeen met nog tien kilometer voor de wielen. Na een crash in het peloton was het sprinten geblazen, met uiteraard Wiebes als winnares.

Uitslag etappe 1 Baloise Ladies Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws