Wielerfeest op Formule 1-grond: criterium met o.a. Pogacar, Roglic krijgt wel heel bijzondere prijs uitgereikt Wielrennen
Wielrennen

Wielerfeest op Formule 1-grond: criterium met o.a. Pogacar, Roglic krijgt wel heel bijzondere prijs uitgereikt

Wielerfeest op Formule 1-grond: criterium met o.a. Pogacar, Roglic krijgt wel heel bijzondere prijs uitgereikt

Deze zondag (26 november) wordt in Monaco de tweede editie van het Beking criterium gehouden. Op initiatief van Matteo Trentin verzamelen tal van wielertoppers zich om aandacht te genereren voor de voordelen van de fietssport: onder meer Tadej Pogacar, Primoz Roglic en Mark Cavendish zijn van de partij.

Voor Roglic wordt het alleszins een bijzondere dag: de Sloveen kreeg voor de start nog een onverwachte prijs uitgereikt. Hij won in 2020 de prestigieuze wielerprijs Velo d'Or, maar had deze nog altijd niet in zijn bezit. Zondag kreeg hij deze alsnog in zijn handen gedrukt. 'Beter laat dan nooit. Ik moest nog wel even checken welk jaar het ook al weer was', lacht Roglic bij de uitreiking.

Net als zijn collega's stapt Roglic ook op de fiets voor het criterium der professionals, dat voor een groot deel plaatsvindt op de wegen waar de Formule 1-Grand Prix van Monaco doorgaans verreden wordt. Ook is er een gecombineerde profs-amateurs-wedstrijd en wordt er middels meerdere activiteiten gedacht aan de aanwezige kinderen, die op die manier op een speelse manier in aanraking komen met de wielersport.

Tal van wielertoppers verzamelen zich in Monaco

Naast Roglic nemen ook onder andere Pogacar, Peter Sagan en Mark Cavendish deel aan de dag. Die laatste sprak zich in een communiqué nog uit over het evenement. 'Als sportmannen- en vrouwen hebben we het geluk dat we mogen doen wat we leuk vinden, dus het is een geweldig privilege voor me dat ik jonge mensen kan inspireren door ze een dag de kans te geven om te proeven van de sport. Als vader probeer ik mijn eigen kinderen ook op verschillende manieren te laten genieten van sport in het algemeen.'

Verder zijn ook onder meer Matej Mohoric, Michael Matthews, Magnus Sheffield, Elena Cecchini, Davide Formolo, Alessandro Covi, Elia Viviani, Samuele Battistella, Fausto Masnada, Niccolò Bonifazio, Matteo Moschetti en natuurlijk Trentin zelf present op de educatieve dag in Monaco, waar uiteraard veel wielrenners wonen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws