Wielrennen op TV 15 mei 2022 | Minstens twee schermen nodig voor vijf koersen op zondag! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 15 mei 2022 | Minstens twee schermen nodig voor vijf koersen op zondag!

Wielrennen op TV 15 mei 2022 | Minstens twee schermen nodig voor vijf koersen op zondag!

De zondag stelt zelden teleur als het om wielrennen gaat en dat lijkt ook op zondag 15 mei het geval te zijn. Nu de Eredivisie voetbal al gespeeld is, kan heel sportminnend Nederland zich fosussen op twee heerlijke bergetappes, in de Giro d'Italia en de Ronde van Hongarije. En vervolgt Demi Vollering haar hegemonie in het Baskenland?

TV en tijden etappe 9 Giro d'Italia 2022

De Giro d'Italia is toe aan de negende etappe, de laatste rit voor de tweede rustdag. Zoals zo vaak wordt de eerste week van een grote ronde afgesloten met een bergetappe, en wat voor één! De renners finishen zondag bovenop de loeisteile Blockhaus. De favorieten voor de dagzege zijn dan ook - niet zo heel gek - de klassementsrenners, die nu echt met de billen bloot moeten.

Het peloton vertrekt om 11.45 uur, voor een etappe van 191 kilometer. De finish wordt rond de klok van 17.15 uur verwacht. Eurosport is er net als alle dagen van start tot finish bij, via Eurosport 1 en de Eurosport Player. De uitzendingen via deze kanalen beginnen om 11.25 uur. In de Leiderstrui houdt de hele dag een liveblog bij, waardoor je ook perfect nog iets anders kan doen, om vervolgens in te schakelen voor de finale!

TV en tijden etappe 5 Ronde van Hongarije 2022

Oranje boven in Hongarije! In de eerste vier etappes werd een massasprint verwacht en die kwam er ook, vier dagen op rij. Olav Kooij won op dag één, Fabio Jakobsen zegevierde op dag twee en drie en Dylan Groenewegen stak zaterdag in de vierde etappe zijn handen in de lucht. Wat een weelde, die op zondag 15 mei toch zal stoppen. In de laatste etappe ligt de finish bergop en is het aan de renners die naar Hongarije zijn gekomen voor een klassement.

In Hongarije wordt knap rekening gehouden met de Giro, daar de start al om 09.40 uur is. Rond de klok van 14.25 uur wordt de finish verwacht, ruim op tijd voor de finale in de Ronde van Italië. Ook voor de slotetappe in de Ronde van Hongarije moet je bij Eurosport zijn. Via Eurosport 2 en de Eurosport Player zijn er vanaf 12.40 uur live-beelden. In de Leiderstrui verzorgt na de finish een uitgebreid verslag.

TV en tijden Tro-Bro Léon

Gaan we door naar Frankrijk, waar net als zaterdag een eendagskoers op het programma staat. Na de GP du Morbihan is het nu de beurt aan de Tro-Bro Léon, een 207,8 kilometer lange lijdensweg over onverharde wegen en met een hele hoop klimmetjes. Er staan interessante heren aan de start, dus verwachten we wel wat spektakel. De start wordt om 11.40 uur gegeven en er wordt rond 16.50 uur gefinisht.

Eurosport is ook hier de zender met de beelden, al worden die zondag wel alleen uitgezonden via de betaalde Eurosport Player. De uitzending begint daar om 14.30 uur, dus misschien een reden voor meerdere schermen? De redactie van In de Leiderstrui zal daar in ieder geval wel voor zorgen en komt na de meet met een wedstrijdverslag.

TV en tijden etappe 3 Itzulia Women 2022

De Ronde van het Baskenland voor vrouwen eindigt op zondag met de derde en laatste etappe. Demi Vollering is tot dusverre heer en meester (of zeg je dan vrouw en juf?). De kopvrouw van SD Worx won de eerste en tweede etappe en kan de eindzege toch niet meer ontgaan. Een 140 kilometer lange etappe met vier gecategoriseerde beklimmingen scheidt haar nog van de eindzege in het klassement.

De officiële start staat om 09.25 uur gepland en om 13.20 uur worden de vrouwen al binnen verwacht. Een hattrick voor Vollering? Je kunt het met eigen ogen gaan bekijken via Eurosport, waar de Eurosport Player vanaf 12.30 uur een kanaal heeft ingeruimd voor het slotstuk van deze koers. En ook hier geldt: In de Leiderstrui komt na de finish met een wedstrijdverslag!

TV en tijden wereldbeker mountainbike Nove Mesto 2022

Daarmee zijn we er nog niet, want op zondag gaan we ook mountainbiken! Na de epische overwinning van Tom Pidcock in Albstadt is het mtb-circus gearriveerd in Nove Mesto, Tsjechië. Pidcock zal er zijn tweede wereldbekerwedstrijd van het jaar rijden. Kan hij opnieuw winnen? De wedstrijd bij de heren begint zondag om 15.20 uur. Op de site van sponsor RedBull is t.z.t. een stream te vinden!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws