Wielrennen op TV 17 juni 2022 | Klimmen in Zwitserland en Slovenië, en nóg twee koersen! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 17 juni 2022 | Klimmen in Zwitserland en Slovenië, en nóg twee koersen!

Wielrennen op TV 17 juni 2022 | Klimmen in Zwitserland en Slovenië, en nóg twee koersen!

Ook vrijdag 17 juni wordt een heerlijke koersdag. In Zwitserland wacht de renners de eerste van twee zware bergetappes, in Slovenië krijgt Pogacar een kansrijk parcours voorgeschoteld en in België is het aan de tijdrijders. Verder is er nog koers in Frankrijk met de Route d’Occitanie. In de Leiderstrui geeft u alle informatie om het live te volgen!

TV en tijden etappe 6 Ronde van Zwitserland 2022

De klassementsrenners mogen flink aan de bak in de eerste bergetappe. Etappe zes brengt de renners in de Ronde van Zwitserland naar de top van de Moosalp op ruim tweeduizend meter hoogte. De klim is bijna achttien kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6 procent. Eerder in de rit moeten de renners de Nufenenpass bedwingen. Deze klim brengt de renners naar een hoogte van ruim 2400 meter. Door de plaatsing zal de klim geen grote invloed spelen in het koersverloop, wel zal het zijn sporen in de benen van de coureurs achterlaten.

U kunt de finish iets eerder verwachten dan voorgaande etappes. Om 11.30 uur maakt het peloton een begin met de bergrit. De aankomst zal vrijdag rond 16.30 uur zijn. U kunt het al vanaf 14.10 uur volgen bij Eurosport. Zij zenden de bergrit uit op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

TV en etappe 3 Ronde van België 2022

Na een rit over een klassiek parcours en een sprintetappe staat er vrijdag een tijdrit op het programma in de Ronde van België. In en omtrent Scherpenheuvel-Zichem is een parcours van 11,8 kilometer uitgetekend. Leider Mads Pedersen zal hier alvast zijn tijdritbenen willen testen voor de openingstijdrit van de Tour de France, die in zijn eigen Denemarken wordt verreden.

De eerste renner begint om 14.08 uur aan de tijdrit, de aankomst van de laatste – Pedersen dus – mag u verwachten rond 17.00 uur. U hoeft weinig te missen van de tijdrit, daar Sporza er vanaf 14.45 uur live bij is op zender Eén. Verder is er vanaf hetzelfde tijdstip een stream te vinden op de Eurosport Player.

TV en tijden etappe 2 Ronde van Slovenië 2022

Nadat Dylan Groenewegen eindelijk zijn sprintkans kreeg en die ook optimaal benutte, hoeft hij voor de rit van vrijdag geen ambities te koesteren. Het gaat namelijk veel bergop in de finale. De voorlaatste klim zal het peloton naar verwachting al flink uitdunnen, waarna de overblijfselen het mogen uitvechten in de lastige laatste twee kilometer die aan zo'n zeven procent stijgen. Gaat Tadej Pogacar voor de ritzege? Of gunt hij Majka nog een overwinning?

Om 11.15 uur begint het peloton in Slovenië aan een nieuw avontuur. 15.00 uur wordt vervolgens de finish verwacht. Om het live te volgen moet u bij Eurosport zijn. De sportzender zendt de derde etappe vanaf 13.00 uur uit op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

TV en tijden etappe 2 La Route d'Occitanie 2022

Op dag twee van de Route d'Occitanie krijgt het peloton de nodige hoogtemeters voor de kiezen. De finale wordt in de laatste tien kilometer afgesloten met een tweetrapsraket. Eerst gaat het zo'n vier kilometer aan een gemiddelde van ongeveer vijf procent omhoog, waar na een korte afdaling de laatste twee kilometer aan een vergelijkbaar percentage omhoog lopen. Vluchters, punchers of klimmers, ze zullen allemaal kansen zien.

Het peloton in Frankrijk begint 11.40 uur aan de etappe en finisht omstreeks 15.40 uur. U kunt deze koers enkel op de Eurosport Player volgen. Daarvoor dient u over een abonnement te beschikken. Heeft u dat niet, geen probleem; In de Leiderstrui zorgt voor een compleet verslag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws