Favorieten etappe 3 Baloise Belgium Tour 2022 | Pedersen pakt optimale voorbereiding voor Kopenhagen Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 3 Baloise Belgium Tour 2022 | Pedersen pakt optimale voorbereiding voor Kopenhagen

Favorieten etappe 3 Baloise Belgium Tour 2022 | Pedersen pakt optimale voorbereiding voor Kopenhagen

De Baloise Belgium Tour gaat vrijdag verder met een tijdrit in de regio van Scherpenheuvel-Zichem, waar de renners een parcours van 11,8 kilometer te wachten staat. In de Leiderstrui bekeek het parcours, de weersomstandigheden en de favorieten.

Parcours etappe 3 Baloise Belgium Tour 2022

Favorieten etappe 3 Baloise Belgium Tour 2022 | Pedersen pakt optimale voorbereiding voor Kopenhagen

De tijdrit van Scherpenheuvel-Zichem naar Averbode gaat weinig geheimen kennen voor de renners, daar het vooral een chrono is voor de grote motoren in deze Baloise Belgium Tour. Voor sommige renners - degenen die deelnemen - zal het een ideale test zijn met het oog op de Tour de France, die begint met een tijdrit van dertien kilometer.

In België gaat het via twee lange rechte stukken naar Testelt en Aarschot, waarna een iets technischere strook bedwongen moet worden. Vervolgens volgen er nog twee gedeeltes rechttoe rechtaan, om op het einde in Averbode één voor één over de meet te bollen.

Het parcours van de tijdrit.

Start: 14.08 uur (eerste renner)
Finish: 17.00 uur (laatste renner)

Weer etappe 3 Baloise Belgium Tour 2022

Warm, warmer, warmst. Het zal ook in België heet zijn vrijdag. De renners moeten hun rit tegen de klok afwerken in temperaturen van 31 graden.

Favorieten etappe 3 Baloise Belgium Tour 2022

Mads Pedersen (Trek-Segafredo) is onze topfavoriet voor deze etappe. De Deen heeft zijn zinnen gezet op het geel in zijn eigen land tijdens de Tour de France en zal deze rit tegen de klok zien als de ideale testcase voor de etappe in Kopenhagen. Daarnaast toonde hij op de eerste dag al dat het met zijn benen wel goed zit in deze Baloise Belgium Tour.

De grote concurrentie voor Pedersen komt uit de hoek van Belgische ploegen. Yves Lampaert en Mauro Schmid (Quick Step-Alpha Vinyl) zijn begenadigde tijdrijders, terwijl Victor Campenaerts (Lotto Soudal) in functie van het BK in zijn streek ook weer getraind is in de discipline.

Favorieten etappe 3 Baloise Belgium Tour 2022 | Pedersen pakt optimale voorbereiding voor Kopenhagen
Tim Wellens kan een belangrijke zaak doen voor het eindklassement

Vorm is ook altijd een belangrijke factor tegen de klok. De namen Tim Wellens (Lotto Soudal) en Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) komen misschien niet altijd bovendrijven als het om tijdrijden gaat, maar beide mannen beheren het kunstje uitstekend. Beide mannen zijn met uitstekende benen naar deze Baloise Belgium Tour gekomen, wat ook geldt voor Quinten Hermans van Intermarché-Wanty-Gobert.

Max Walscheid (Cofidis) zou normaal bij de topfavorieten horen, maar de Duitser lijkt de vorm wat kwijt te zijn na een aanrijding op training. Andere outsiders zijn Rune Herregodts (SportVlaanderen-Baloise), Matthias Brändle (Israel-Premier Tech), Ryan Mullen (BORA-hansgrohe) en Florian Vermeersch (Lotto Soudal).

Favorieten lezers etappe 2 Baloise Belgium Tour 2022

Poll

Wie wint etappe 3 in de Baloise Belgium Tour?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws