Wielrennen op TV 17 oktober 2021 | Wereldbeker Iowa, tijdrijden en Veneto Classic! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 17 oktober 2021 | Wereldbeker Iowa, tijdrijden en Veneto Classic!

Wielrennen op TV 17 oktober 2021 | Wereldbeker Iowa, tijdrijden en Veneto Classic!

Zondag 17 oktober is de dag van de laatste cross van het Amerikaanse uitstapje van de veldrijders. Na de Wereldbekers van Waterloo en Fayetteville strijden zij zondag om de winst in Iowa. Daarnaast wordt in Italië de lastige Veneto Classic gereden, in Frankrijk staan de tijdrijders aan het vertrek voor de Chrono des Nations en in het Engelse Lincoln wordt gestreden om de nationale titel van Groot-Brittannië in de wegritten!

TV en tijden Wereldbeker veldrijden Iowa 2021

In Iowa wordt zondag de laatste van de drie Amerikaanse Wereldbekers gereden. Bij de mannen domineren vooralsnog Eli Iserbyt en Quinten Hermans. Beide wonnen al een Wereldbeker. Gaat het wederom tussen deze twee? Of kan één van de andere crossers bij de twee Belgen aanhaken? Bij de vrouwen staat Lucinda Brand na een tweede en een eerste plek aan de leiding in het Wereldbekerklassement. Haar grootste concurrent lijkt Marianne Vos, die de eerste Wereldbeker won en Brand in de tweede lang weerstand bood.

Om 21.00 uur Nederlandse tijd beginnen de mannen aan hun cross, waarna ze ongeveer een uur later finishen. Vervolgens starten de vrouwen om 22.45 uur. De winnares wordt rond 23.30 uur aan de finish verwacht. U kunt het veldrijden vanaf 21.00 uur volgen op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Ook Sporza is er vanaf 21.00 uur live bij op Canvas.

TV en tijden Veneto Classic 2021

In Italië wordt zaterdag met de Veneto Classic de laatste Italiaanse eendagskoers van het seizoen gereden. De finale belooft alvast spektakel met driemaal de La Rosina (2,7 km aan 6%), die wordt opgevolgd met de korte maar steile Muro di Contrà Soarda (0,4 km aan 11,4%). De favorietenrol ligt alvast bij UAE Team Emirates, dat met Davide Formolo, Matteo Trentin, Marc Hirschi en Diego Ulissi veruit over de sterke selectie beschikt.

Het peloton start om 11.30 uur waarna de finish tussen 16.00 uur en 16.30 uur wordt verwacht. U kunt de koers vanaf 15.00 uur volgen op de Eurosport Player. Daarnaast voorziet In de Leiderstrui u van een uitgebreid verslag van de wedstrijd.

TV en tijden Chrono des Nations 2021

In Frankrijk mogen de tijdrijders zich nog een keer laten zien. De Chrono des Nations is traditioneel één van de laatste koersen van het wegseizoen en is na een jaar afwezigheid weer terug op de kalender. Jos van Emden won in 2019 de vorige editie maar staat dit jaar niet aan de start. Europees kampioen tijdrijden Stefan Küng en Remco Evenepoel zijn de voornaamste kandidaten om de Nederlander op te volgen.

De eerste renner start om 14.45 uur en de laatste om 15.30 uur. De tijdrit wordt helaas niet live uitgezonden op televisie. Wel biedt TV Vendée een gratis stream aan via Youtube. Vanzelfsprekend komt In de Leiderstrui ook met een uitgebreid verslag.

TV en tijden nationaal kampioenschap Groot-Britannië 2021

Ten slotte is er zondag ook het nationaal kampioenschap van Groot-Britannië. De wegritten van zowel de mannen als de vrouwen worden verreden in en rond de stad Lincoln. Daar is een plaatselijk parcours uitgetekend met de kasseienklim Michaelgate als scherprechter. De wedstrijd van de vrouwen wordt op de Eurosport Player uitgezonden van 09.50 uur tot en met 13.00 uur. De uitzending van de mannenkoers begint vervolgens om 14.00 uur op de Eurosport Player. De aankomst wordt rond 18.00 uur verwacht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws