Wielrennen op TV 20 juni 2021 |  Een dag vol met nieuwe nationale kampioenen! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 20 juni 2021 | Een dag vol met nieuwe nationale kampioenen!

Wielrennen op TV 20 juni 2021 |  Een dag vol met nieuwe nationale kampioenen!

Er zij heel erg veel Nationale Kampioenschappen te zien op televisie op zondag 20 juni. In Nederland staan de heren klaar voor 36 rondjes op de VAM-berg. Maar ook de kampioenschappen van België, Frankrijk en Spanje zijn live te zien. In de Leiderstrui vertelt u precies waar en op welke zender.

TV en tijden Nederlands Kampioenschap wielrennen 2021

Na de vrouwen en de beloften, die zaterdag hun opwachting mochten maken in Drenthe, rijden zondag de mannen het Nederlandse Kampioenschap. Na zijn zege van vorig jaar is Mathieu van der Poel de topfavoriet. In de Leiderstrui maakte een grote voorbeschouwing voor de koers. NOS zendt de wedstrijd uit, vanaf 14.30 uur op NPO 1. De finish wordt verwacht rond 16.45 uur.

TV en tijden Belgisch Kampioenschap wielrennen 2021 

Zowel de mannen als de vrouwenkoers van het Belgisch Kampioenschap wielrennen wordt op zondag 20 juni verreden. Sporza zendt beide koersen uit. Eerst starten de vrouwen. Op Canvas is deze wedstrijd vanaf 12.00 uur tot 13.25 uur live te volgen. Hierna volgen de mannen, maar daarvoor moet u overschakelen naar zender Eén. Om 14.00 uur start daar de uitzending, en die duurt tot 17.40 uur.

TV en tijden Frans Kampioenschap wielrennen 2021

Het Franse Kampioenschap voor de heren elite staat ook op het programma. Bij de vrouwen werd het op het zware parcours in Épinal helemaal uit elkaar gereden, waardoor een open koers bij de heren ook goed mogelijk is. De kans dat Arnaud Démare zijn nationale titel gaat prolongeren, is in ieder geval heel erg klein. De koers is te volgen op Eurosport 1 (vanaf 15.00 uur) en op de Eurosport Player (vanaf 14.15 uur). De finish wordt iets voor vijf uur verwacht.

TV en tijden Spaans Kampioenschap wielrennen 2021

Vroeg op de dag wordt ook het Spaans Kampioenschap verreden voor het herenpeloton. Met meerdere zware heuvels, is het parcours op het lijf geschreven voor de lichtgewichten. U kunt de koers live volgen in de Eurosport Player, vanaf 12.00 uur. De finish wordt anderhalf uur later verwacht, om 13.30 uur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws