Wielrennen op TV 21 september 2022 | Hoe laat schakel je in voor Omloop van het Houtland? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 21 september 2022 | Hoe laat schakel je in voor Omloop van het Houtland?

Wielrennen op TV 21 september 2022 | Hoe laat schakel je in voor Omloop van het Houtland?

Op woensdag 21 september 2022 zien we voor het eerst Mathieu van der Poel in actie op het WK in Wollongong. De Nederlander doet namelijk mee aan de Mixed Team Relay. Verder staat er in België met de Omloop van het Houtland een UCI 1.1-wedstrijd op het programma. In de Leiderstrui vertelt je waar en wanneer je kan inschakelen!

Tv en tijden WK Mixed Team Relay 2022

Wie nog een laatste keer een tijdritdiscipline op het WK wil aanschouwen op Australische bodem, zal woensdag de Mixed Team Relay moeten volgen, aangezien na woensdag de focus verschuift naar de wegritten. De Mixed Team Relay kan beschouwd worden als de opvolger van de ploegentijdrit en staat zodoende nog maar sinds 2019 op het programma van het WK wielrennen. Toen won Nederland, ook dit jaar behoort het team van bondscoach Koos Moerenhout tot de favorieten.

Waar heel wat landen hun mindere renners naar deze nieuwe discipline sturen, heeft de Nederlandse bondscoach niets te klagen. Met Annemiek van Vleuten, kersvers wereldkampioen tijdrijden Ellen van Dijk en Riejanne Markus krijgen we bij de vrouwen een enorm sterk geheel te zien, ook het trio Van der Poel - Bauke Mollema - Daan Hoole behoort op papier tot de sterkere selecties.

Het eerste land, Tahiti, gaat om 6.23 uur Nederlandse tijd van start, uittredend wereldkampioen Duitsland vertrekt om 8.26 uur als laatste. De Nederlandse ploeg mogen we om 8.22 uur verwachten op het startpodium. Eurosport is er via Eurosport 1 en de Eurosport Player vanaf 06.10 uur bij, vanaf 7.00 kan u ook afstemmen op Sporza, via het kanaal Eén. De NOS stelt vanaf 6.20 uur een livestream ter beschikking.

Tv en tijden Omloop van het Houtland 2022

Met de Omloop van het Houtland staat er woensdag ook een UCI 1.1-wedstrijd op het programma. En wie aan een UCI 1.1-wedstrijd denkt, denkt meteen ook aan de UCI-punten. Zo hebben de ploegen die strijden om het behoud in de World Tour ook geredeneerd, en dus krijgen we een aantrekkelijk deelnemersveld aan de start in het West-Vlaamse Eernegem.

Lotto Soudal rekent op de jonge Arnaud De Lie om punten te sprokkelen, Caleb Ewan is niet tijdig hersteld van ziekte en moet passen. Met ook Dylan Groenewegen, Giacomo Nizzolo, Cees Bol, Jasper Philipsen, Jordi Meeus, Max Kanter en Mike Teunissen staat er heel wat snel volk aan de start. De wedstrijd is vanaf 15.00 uur live te volgen via een livestream, op Sporza.be. Vroeg genoeg om de finale te kunnen volgen, want de aankomst wordt verwacht rond 17.00 uur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws