Wielrennen op TV 26 februari 2022 | Schermen tekort op deze bomvolle koersdag! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 26 februari 2022 | Schermen tekort op deze bomvolle koersdag!

Wielrennen op TV 26 februari 2022 | Schermen tekort op deze bomvolle koersdag!

Zaterdag 26 februari, dames en heren: dé dag van de opening van het Vlaamse wielerjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. Maar niet alleen dat, er wordt op meerdere fronten gekoerst. In de Leiderstrui weet alle TV-info.

TV en tijden Omloop Het Nieuwsblad 2022

De meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar de Omloop Het Nieuwsblad. De Belgische koers, met Wout van Aert als topfavoriet, zal om 11.15 uur van start gaan vanuit Gent. Helaas is deze niet te zien; voor beelden moeten we wachten tot 13.30 uur. Op dat tijdstip beginnen Sporza (Eén), de NOS (NPO 1) en Eurosport (1 en de Player) eraan.

Na afloop van de mannenwedstrijd, die rond 16.15 uur zal finishen, worden ook de vrouwen op diezelfde zenders uitgezonden. Dit zal vanaf ongeveer 16.30 uur zijn, terwijl die race rond 17.30 uur zal eindigen.

TV en tijden etappe 7 UAE Tour 2022

In de late ochtend/vroege middag is ook de slotetappe van de UAE Tour te zien. De rit naar de Jebel Hafeet, een klim van elf kilometer aan 6,8 procent, wordt vanaf 11.45 uur uitgezonden op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Deze etappe finisht rond 13.30 uur, net voor de uitzending van de Omloop dus.

TV en tijden Faun-Ardèche Classic 2022

Naast de Omloop gaan de internationale toppers ook in Frankrijk de degens kruisen. Onder meer Primoz Roglic (Jumbo-Visma) en wereldkampioen Julian Alaphilippe (Quick Step-Alpha Vinyl) komen in actie in de Faun-Ardeche Classic, een prachtige heuvelachtige wedstrijd die vanaf 13.00 uur te zien zal zijn op de Eurosport Player. Deze koers eindigt rond 16.30 uur.

TV en tijden etappe 3 Gran Camino 2022

Ook in Galicië wordt er zaterdag nog fietst. In de tweede rit deed Michael Woods een gouden zaak voor het klassement, maar Alejandro Valverde zal hem in deze derde etappe ongetwijfeld weer pijn willen doen. De rit is vanaf 16.00 uur te zien op de Eurosport Player en zal rond 18.00 uur finishen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws