Wielrennen op TV 6 mei 2022 | Giro-geweld in Hongarije met topfavoriet Van der Poel! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 6 mei 2022 | Giro-geweld in Hongarije met topfavoriet Van der Poel!

Wielrennen op TV 6 mei 2022 | Giro-geweld in Hongarije met topfavoriet Van der Poel!

Het moment waar we allen op hebben gewacht: de vierde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke! En oja, in Hongarije koersen starten ze volgens mij ook een koers? Wie bemachtigt de roze trui op de puncherige slotklim in de Giro d'Italia? In de Leiderstrui zet alle uitzendingen voor je op een rijtje!

TV en tijden etappe 1 Giro d'Italia 2022

Het klassiekerseizoen is pas net afgelopen of we worden alweer verwend met een grote ronde! In Hongarije ligt de Giro d'Italia op ons te wachten met een vlakke rit, eindigend op een heuveltje dat ideaal lijkt voor Mathieu van der Poel en consorten. Met 5,5 kilometer aan 4,2 procent gemiddeld ligt het echter volledig aan de renners wat de uitslag wordt. Kunnen de goed klimmende sprinters aanhaken, of maken de klassementsrenners het de puncheurs te lastig?

De Giro-etappes kunnen de hele dag gevolgd worden! De zendrechten liggen bij Eurosport en die maken daar volop gebruik van: om 12.15 uur schakelen ze in via Eurosport1 én de betaalde Eurosport player. Bij In de Leiderstrui beginnen we al vroeg met een liveblog van de hele etappe, inclusief startinterviews om de kopman nog even aan te passen in de pooltjes! Ook het wedstrijdverslag en alle flashinterviews na afloop zijn natuurlijk op onze site te vinden.

TV en tijden etappe 4 Vierdaagse van Duinkerke 2022

Na de throwback-overwinning van Philippe Gilbert is het nu ogenschijnlijk de beurt aan de pure sprinters. Hoewel onderweg nog wel een aantal mini-puistjes overwonnen moeten worden, lijken deze niet moeilijk genoeg om het de sprinters écht lastig te maken. Veel steiler en langer dan 4,5 procent voor twee kilometer wordt het niet tijdens de vierde rit, en dat is ook nog eens op grote afstand van de finish.

Kan Arvid de Kleijn weer zegevieren of gaat Jason Tesson, die de leiding verloor aan De Kleijn door een tijdstraf na onreglementair terugkeren in het peloton, ervandoor met de winst? De koers is live te volgen vanaf 15.30 uur op de Eurosport player. Helaas niet meer op de tv-zenders, want daar moet de Franse koers plaatsmaken voor de Giro en de Formule E. Vanzelfsprekend verzorgen we bij In de Leiderstrui een wedstrijdverslag!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws