Wielrennen op TV 8 mei 2022 | Genieten van de zon met ons liveblog, de Giro-finale op televisie Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 8 mei 2022 | Genieten van de zon met ons liveblog, de Giro-finale op televisie

Wielrennen op TV 8 mei 2022 | Genieten van de zon met ons liveblog, de Giro-finale op televisie

Zondag 8 mei 2022 gaat normaal gesproken de boeken in als een zonovergoten dag in Nederland en je gaat maar beter lekker genieten van de buitenlucht. In de Giro d'Italia staat een lange en ogenschijnlijk saaie sprintetappe op het programma, terwijl er in de Vierdaagse van Duinkerke ook een sprint lonkt. Hoe laat je moet aanschuiven voor de televisie, vertellen we je graag.

TV en tijden etappe 3 Giro d'Italia 2022

De Giro d'Italia heeft z'n drie dagen Hongarije er bijna op zitten en het lijkt erop dat niet veel renners daar heel rouwig om zijn. De ontvangst was mooi, de renners maakten er een mooi feestje van, maar de uitgetekende etappes werken toch ook wel wat gapen in de hand. Op dag drie staat een etappe van meer dan 200 kilometer op het programma, met een massasprint tot logisch gevolg.

De renners vertrekken om 12.40 uur, maar wie verstandig is, volgt de Giro d'Italia in de eerste uren via het liveblog van In de Leiderstrui. Wij doen uitgebreid verslag van wat er gebeurt in en rondom de koers. De finish staat gepland om 17.15 uur, dus je als je om 16.00 uur de televisie aanzet, is dat vroeg genoeg. Je moet in dat geval bij Eurosport zijn. De sportzender is er via Eurosport 1 en de Eurosport Player van start tot finish bij.

TV en tijden etappe 6 Vierdaagse van Duinkerke 2022

Of er iemand naar omkijkt, is even de vraag, maar Philippe Gilbert lijkt in zijn laatste jaar als prof gewoon nog een rittenkoers te gaan winnen. De 39-jarige Belg van Lotto Soudal won al een etappe in de Vierdaagse van Duinkerke en hij gaat zondag de slotetappe in als leider in het klassement. Hij verdedigt vier seconden op landgenoot Oliver Naesen en vijf tellen op Jake Stewart.

Gelukkig voor Gilbert lijkt het in de zesde etappe andermaal een sprintfestijn te worden. Van de eerste vijf dagen was het al driemaal spurten geblazen en zagen we één punchaankomst waar Gilbert z'n slag sloeg. Wie pakt de zesde en laatste etappe in de sprint? De slotetappe begint om 12.30 uur en is om 15.30 uur live te volgen via de Eurosport Player. Rond de klok van 17.00 uur is iedereen binnen en weten we of Gilbert het op z'n oude dag nog heeft geflikt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws