Wout van Aert laat Gent-Wevelgem in aanloop naar grote doelen dit jaar inderdaad schieten Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert laat Gent-Wevelgem in aanloop naar grote doelen dit jaar inderdaad schieten

Wout van Aert laat Gent-Wevelgem in aanloop naar grote doelen dit jaar inderdaad schieten

Wout van Aert zal dit seizoen niet te zien zijn in Gent-Wevelgem. De Belg van Visma | Lease a Bike is momenteel op hoogtestage in Tenerife en pakt de draad weer op in de E3 Saxo Classic, maar zal twee dagen later niet aantreden in Gent-Wevelgem. Dat bevestigt zijn ploeg desgevraagd.

Op de voorlopige deelnemerslijst van Visma | Lease a Bike voor Gent-Wevelgem staan wel titelverdediger Christophe Laporte, die vorig jaar samen met Van Aert over de meet kwam, Tiesj Benoot en Olav Kooij. Per Strand Hagenes, Tosh Van der Sande, Mick en Tim van Dijke prijken eveneens op de lijst der deelnemers.

Visma | Lease a Bike laat weten dat de Belgische kopman inderdaad niet aan zal treden in de koers die hij in 2021 al wist te winnen. Wel zal hij de woensdag nadien te zien zijn in Dwars door Vlaanderen, alvorens hij toewerkt naar zijn grote doelen: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Van Aert heeft vertrouwen in aanpak

Vanop Tenerife liet hij al van zich horen. 'Ik hoop gewoon nog een laatste stapje vooruit te zetten met een aantal koersen te rijden en telkens zo goed mogelijk te herstellen. Ik heb al vaker gemerkt dat dat af en toe moeilijk is om mijn beste conditie te behouden, zeker voor een langere periode. Nu ga ik nog een laatste groot trainingsblok starten en veel korter bij mijn grote doelen eigenlijk overschakelen naar de wedstrijden.'

'Dus dat is inderdaad een hele andere aanpak. Het zal veel meer via training zijn dat ik probeer klaar te zijn voor de grootste koersen', aldus Van Aert. 'Op stage kan je veel meer controleren welke prikkels dat je geeft. Zeker op hoogtestage heb ik daar altijd hele goeie ervaringen mee, dus ik heb er wel vertrouwen in', vertelde hij via de kanalen van zijn ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws