Wout van Aert na show in Houffalize: 'Mooi dat Jumbo-Visma me ondersteunt in dit project' Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert na show in Houffalize: 'Mooi dat Jumbo-Visma me ondersteunt in dit project'

Wout van Aert na show in Houffalize: 'Mooi dat Jumbo-Visma me ondersteunt in dit project'

Wout van Aert reed zaterdag in Houffalize zijn eerste koers op gravelondergrond en deed dat naar behoren. Wat heet: de Belg won direct met negen minuten voorsprong, wat een mooie opmaat is naar het WK dat op 8 oktober in Italië wordt verreden.

'Ik wist helemaal niet wat ik moest verwachten en hoe het deze wedstrijd uiteindelijk zou verlopen. Het was een zeer zware en uitdagende race', vertelde Van Aert na zijn show aan Sporza. 'Er lagen heel wat lossen stenen en gevaarlijke afdalingen op het traject. Het was dus wel een uitdaging om hier aan de finish te komen', aldus de man die het overgrote deel van de koers solo reed. 'Er werd zeer snel gestart en we moesten meteen klimmen. Wanneer we uiteindelijk met een kleiner groepje op pad waren, was het toch gemakkelijker om de goede lijnen te kiezen.'

Van Aert: 'Kreeg perfect afgestelde fiets om dit parcours af te werken'

'Toen ik een klein gaatje had, kon ik mijn eigen ritme vinden', legt hij uit. 'Dat was mooi. Ik had niet verwacht dat ik hier meteen zo'n voorsprong bij elkaar zou fietsen.' Van Aert dankt Jumbo-Visma voor de ondersteuning in de discipline. 'Het is mooi dat de ploeg me steunt in dit project. Zo kreeg ik de perfect afgestelde fiets om dit parcours af te werken. We moeten voor het WK dus geen schrik hebben: ook op deze ondergrond hebben we de beste fiets', zei hij met een glimlach.

Van Aert zet zijn gravelfiets nu even aan de kant, daar hij op 3 september aan zal treden in de Tour of Britain. In Groot-Brittannië werkt hij toe naar zijn grote doel van dit najaar: het EK in Drenthe. Nadien pakt hij zijn gravelbike dus weer op voor het WK, dat in de proseccoheuvels nabij Treviso verreden zal worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws