Van der Poel en Van Aert kennen programma: Grote Twee treffen elkaar voorlopig één keer Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel en Van Aert kennen programma: Grote Twee treffen elkaar voorlopig één keer

Van der Poel en Van Aert kennen programma: Grote Twee treffen elkaar voorlopig één keer

Via een bericht op Instagram heeft Alpecin-Deceuninck het resterende programma van wereldkampioen Mathieu van der Poel bekendgemaakt. Het blijkt dat de 28-jarige Nederlander dit kalenderjaar nog zeven keer in actie te zien is, waarbij het veldrijden uiteraard niet meegerekend is. Hij lijkt rivaal Wout van Aert nog één keer te treffen.

Er heerste de voorbije weken nogal wat onzekerheid omtrent het programma van 'MVDP', die bij het criterium in Etten-Leur - waar hij zijn regenboogtrui voor het eerst showde - zelf ook aangaf nog niet zeker te zijn van zijn precieze planning. 'Het WK was mijn laatste grote doel. Het dringt wel door als je wat rust hebt, al zit door de rare datum van dit wereldkampioenschap mijn seizoen er nog niet op', stelde hij op 20 augustus.

Precies één week later is er dus veel meer bekend geworden over de wedstrijdplanning van de superster, die dit jaar nog zeven keer, waarvan één keer op de mountainbike, te zien is. Daarna zal Van der Poel zich naar alle waarschijnlijkheid volledig richten op het veldrijden.

Of Van der Poel het EK gravel - waar de organisatie van het Circuit Franco-Belge hem per ongeluk al voor aankondigde - nog zal rijden, is nog niet bekend. In die discipline maakte Van Aert afgelopen weekend in Houffalize zijn succesvolle debuut, door met negen minuten voorsprong te winnen. De Belg zal zich richten op het EK wielrennen en het WK gravel, waarbij hij de Tour of Britain en Super 8 Classic (voorheen Primus Classic) als voorbereidingskoersen rijdt. Dat betekent dat Van der Poel en Van Aert elkaar in de komende anderhalve maand voorlopig alleen in die laatste koers treffen.

Resterend programma Mathieu van der Poel

3 september 2023: Bretagne Classic
10 september 2023: GP de Fourmies
13 september 2023: GP de Wallonie
16 september 2023: Super 8 Classic
23 september 2023: Testevent Olympische Spelen Parijs (mountainbike)
28 september 2023: Circuit Franco-Belge
8 oktober 2023: Parijs-Tours

Resterend programma Wout van Aert

3 september - 10 september 2023: Tour of Britain
16 september: Super 8 Classic
24 september: EK op de weg, Drenthe (Nederland)
8 oktober: WK gravel, Veneto (Italië)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws