Wout van Aert zucht eens diep in Tour de France: 'Mijn benen... twee betonnen blokken' Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert zucht eens diep in Tour de France: 'Mijn benen... twee betonnen blokken'

Wout van Aert zucht eens diep in Tour de France: 'Mijn benen... twee betonnen blokken'

Wout van Aert ging deze Tour de France met de nodige vraagtekens in na zijn valpartij in Dwars door Vlaanderen, maar heeft het tij - logischerwijs - nog niet volledig weten te keren. De Belg spurtte niet mee in de door Biniam Girmay gewonnen achtste etappe en klaagde na afloop bij zijn vrouw over de staat het vormpeil in zijn benen.

De achtste rit zou de sterke Belg op papier zéér goed moeten liggen, met een oplopende slotkilometer. Desalniettemin zagen we Van Aert op circa vijftien kilometer van de aankomst resoluut de kop nemen in dienst van kopman Jonas Vingegaard en zich vervolgens uit laten zakken zonder mee te doen voor dagwinst in Colombey-les-Deux-Églises.

Een 132e plek, op achterstand, viel hem uiteindelijk ten deel. Tegenover zijn vrouw klaagde hij na afloop over zijn huidige vorm. 'Het is, gewoon nog altijd mijn benen...', ving VTM op. 'Twee betonnen blokken', duidde hij hoe het aanvoelde. Geen fijne gedachte om de gravelrit van zondag, normaliter één van zijn beste kansen op dagwinst, in te gaan.

Van Aert rijdt al enkele dagen met mindere benen rond

Eén dag eerder liep het in de tijdrit ook niet van harte bij de Belg van Visma | Lease a Bike, die toen al verklaarde dat het gevoel niet is wat het normaal moet zijn. 'Jammer genoeg ben ik niet zo constant als dat ik normaal ben, maar er zijn ook al goede dagen geweest in deze Tour. We moeten vooral de moed erin blijven houden', klonk het destijds.

'De consistentie die ik eerder wel had, lijkt een beetje kwijt. Misschien is dat ook wel logisch, als je ziet hoe hard ik gevallen ben in maart. Desondanks blijf ik erg gemotiveerd', hield Van Aert zichzelf toen voor. ' Ik verwacht dat de beste benen nog zullen volgen. Daar ben ik ook wel van overtuigd. Ik zal het dag per dag moeten bekijken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws