Visma | Lease a Bike beter uitgerust voor gravelrit dan UAE? 'Op papier hebben zij meer klimmers' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike beter uitgerust voor gravelrit dan UAE? 'Op papier hebben zij meer klimmers'

Visma | Lease a Bike beter uitgerust voor gravelrit dan UAE? 'Op papier hebben zij meer klimmers'

Het Tourpeloton maakt zich op voor de langverwachte gravelrit naar Troyes. Voor Visma | Lease a Bike staat er met de positie van Jonas Vingegaard veel op het spel. Tiesj Benoot deelde na de achtste etappe namens de ploeg zijn vooruitblik op de etappe van zondag.

'Hopelijk wordt morgen een mooie dag en ik hoop dat tegenslag geen rol speelt in het koersverloop', hoopt Benoot op een eerlijke wedstrijd. Visma | Lease a Bike zal alvast niet nog meer tijd op geletruidrager Tadej Pogacar willen verliezen. Voor Vingegaard, die op het moment een achterstand van 1.15 minuut heeft, zal dat een stevige opgave worden. 'Tadej is een heel sterke opponent op een dergelijk parcours. Hij won Strade Bianche dit jaar al natuurlijk. Het zal voor de tv-kijkers een mooie etappe worden.'

Een voordeel dat Visma | Lease a Bike heeft ten opzichte van UAE Team Emirates is dat de ploeg de beschikking heeft over meer renners die uitblinken in de lastige eendagskoersen. Het gaat dan natuulijk om Wout van Aert, Christophe Laporte, Jan Tratnik, Matteo Jorgenson en Benoot zelf. Bij UAE zijn naast Pogacar alleen Tim Wellens en Nils Politt echte specialisten in het voorjaar. 'Op papier hebben zij meer klimmers en wij meer klassieke renners. Dat is waar, maar het moet in koers eerst maar blijken', blijft Benoot voorzichtig.

Geen twijfel bij Benoot over Vingegaard voor de graveletappe

Het is leuk al die klassieke renners, je hebt er niets aan als de kopman zelf niet kan volgen. Wat dat betreft, maakt Benoot zich geen enkele zorgen. De stuurvaardigheid van Vingegaard op de fiets is heel goed. Ook in het afdalen is hij van de klassementsrenners één van de besten. In de Roubaix-etappe van een paar jaar geleden liet hij ook al zien goed met de hectiek om te kunnen gaan. Misschien ligt morgen hem zelfs wel wat beter', is Benoot vol vertrouwen in een goede afloop voor zijn kopman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws