Zeeman heeft alle vertrouwen in Kruijswijk: 'Hij heeft een goede hoogtestage achter de rug' Wielrennen
Wielrennen

Zeeman heeft alle vertrouwen in Kruijswijk: 'Hij heeft een goede hoogtestage achter de rug'

Zeeman heeft alle vertrouwen in Kruijswijk: 'Hij heeft een goede hoogtestage achter de rug'

Steven Kruijswijk is één van de acht renners die onderdeel uitmaakt van de Tourselectie van Jumbo-Visma, dat in de strijd om de gele trui alle ballen op Jonas Vingegaard zet. Merijn Zeeman, ploegleider bij de Nederlandse succesformatie, laat in een interview met NOS weten dat hij bijzonder veel vertrouwen heeft in de 35-jarige Brabander.

'Misschien is het wel prettiger dat we ditmaal één kopman voor het klassement hebben. Vorig jaar was het toch een beetje schipperen tussen Primoz (Roglic, red.) en Jonas. Nu is het allemaal iets makkelijker en hoef ik wat minder te doen op het vlakke. Zo kan ik mij energie nog meer sparen voor de bergen. Ik kijk vooral uit naar de Pyreneeën en de Alpen. Daar liggen mijn kwaliteiten', liet Kruijswijk zelf optekenen in een gesprek met Procycling. 'Kruijswijk heeft na zijn valpartij in de Tour van 2022 een lang revalidatietraject achter de rug. Hij heeft dit jaar een paar wedstrijden en een goede hoogtestage achter de rug', voegt de 44-jarige Zeeman daar in gesprek met de Nederlandse publieke omroep aan toe.

Volgens Zeeman is enkel Kuss nog niet helemaal zeker van zijn plaatsje in de Tourselectie van Jumbo-Visma

'Hij ligt op schema om net zo goed te zijn als dat hij vorig jaar in de Dauphiné al was', gaat Zeeman op lovende toon verder over Kruijswijk, die aan de zijde van de Deense kopman ook dit jaar het Criterium du Dauphiné betwist. 'Ik heb er alle vertrouwen in dat hij dat niveau weer gaat aantikken', aldus Zeeman, die daarna ook ingaat op Sepp Kuss. De 28-jarige topklimmer stond Roglic bij tijdens diens jacht naar de eindzege in de Giro. De Amerikaan is de enige Giro-renner van de geelzwarten die ook naar 'La Grande Boucle' zal afreizen. 'Maar hij is wel de enige renner die nog onzeker is voor zijn plaats in de Tour', geeft Zeeman tekst en uitleg. 'Hij moet nu goed herstellen', vertelt Zeeman nog wat meer omtrent de 'Kuss-kwestie'. 'We gaan hem intensief monitoren, om te kijken of hij inderdaad op het niveau komt dat nodig is. Dat is dus nog even afwachten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws