[Update] Bernal zet woorden kracht bij en mist WK, ook Kwiatkowski niet present WK Wielrennen

[Update] Bernal zet woorden kracht bij en mist WK, ook Kwiatkowski niet present

Door Bram van der Ploeg 18 september 2019 | 08:35


(3 september) Na de Vuelta a Espana gaat de focus in het wielrennen op het WK op de weg. Waar we in Nederland veel hoop hebben bij het zien van de mogelijkheden voor Mathieu van der Poel, krijgt hij concurrentie van de huidige Tourwinnaar. Egan Bernal is volgens RTBF door de Colombiaanse wielerbond als kopman aangewezen.

De 21-jarige klimmer hoopt naar verluidt in Yorkshire zijn jaar compleet te maken door na de Tour ook het wereldkampioenschap te winnen. Volgens RTBF heeft hij zijn visum al binnen, zodat hij daar hoe dan ook van start kan gaan. De rest van de Colombiaanse ploeg wordt pas na de Vuelta bekend gemaakt.

Bernal heeft, in tegenstelling tot Van der Poel, weinig ervaring op weg-WK's. Waar die laatste in 2013 Wereldkampioen bij de junioren werd, reed de Colombiaan nog nooit een WK op de weg. Dat deed hij wel op de mountainbike. In die discipline pakte hij in 2014 en 2015 respectievelijk een zilvere en een bronze medaille.

Update - 4 september 2019 (21.00 uur): Bernal niet zeker van WK

Egan Bernal is nog helemaal niet zeker van WK-deelname. Dat heeft hij laten weten via social media. Eerder berichten spraken over zekere deelname van de Tourwinnaar, die zelfs kopman zou zijn. Op Twitter laat hij echter weten dat hij nog niet zeker is.

‘Ik ben in Colombia aan het trainen voor het laatste gedeelte van het seizoen, maar als ik het gevoel heb dat ik niet geschikt ben om mijn land te vertegenwoordigen, gun ik liever iemand anders die kans’, aldus Bernal. Het lijkt dus afhankelijk van zijn vorm of de INEOS-renner inderdaad in Yorkshire aanwezig zal zijn.

Update II - 18 september 2019 (08.35 uur): Bernal mist inderdaad WK

Egan Bernal is er dan toch niet bij op het WK in Yorkshire. De Colombiaan ontbreekt in de selectie van Colombia. Volgens de bond heeft de renner zichzelf afgemeld, omdat hij naar eigen zeggen niet de optimale vorm heeft om te presteren voor zijn land. Om die reden kiest Bernal voor Italiaanse eendagskoersen in het najaar.

Bernal is niet de enige die het WK overslaat. Dinsdag al bedankte Vincenzo Nibali voor een selectie bij Italië en Polen moet het doen zonder Michal Kwiatkowski. Hij voert ook zijn vorm aan als reden. 'Ik heb te veel respect voor de Poolse adelaar om te starten op het WK. Na de Tour heb ik gezegd dat mijn lichaam een break nodig heeft. Ik heb sindsdien niet meer naar resultaten gezocht. Ik had dat nodig en zal mijn vingers kruizen voor de ploeg in Yorkshire', zo laat hij weten via Twitter. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws