Like ons!
[Update] Nibali bedankt na races in Canada toch voor WK: 'Ben niet in topvorm'

WK Wielrennen

[Update] Nibali bedankt na races in Canada toch voor WK: 'Ben niet in topvorm'

Sonny Colbrelli en Matteo Trentin kunnen op het WK wielrennen in Yorkshire mogelijk rekenen op de steun van Vincenzo Nibali. De 34-jarige Italiaan laat aan Cyclingnews weten dat hij reeds met bondscoach Davide Cassani gesproken heeft.

Nibali reed dit jaar de Giro (waar hij tweede werd) en de Tour (waar hij een rit won) en dus stond het WK niet op de planning. Maar de Haai van Messina voelt zich naar eigen zeggen goed. In de Ronde van Duitsland reed hij een aanvallende koers. In de Canadese eendagskoersen eind deze week gaat hij kijken of de vorm nog aanwezig is. Hij zal starten in de GP de Québec en de GP de Montréal. 

'Ik weet het nog niet. Ik heb met Cassani gesproken, maar ik weet of ik ga na Quebec en Montreal. Als ik ga, is dat als knecht voor Colbrelli en Trentin', zo vertelt Nibali. 'Ik voel me niet slecht na een stressvol seizoen. Ik ben goed hersteld, ook mentaal. Ik voelde me goed in Duitsland, maar ik ben niet in de beste vorm van mijn leven voor een WK. Ik weet dat ik ooit op een soortgelijk parcours heb gewonnen in de Tour en ik ken de wegen, maar het WK is niet makkelijk. Als ik word geselecteerd, zal de nationale ploeg helpen. De maglia azzurra is een grote verantwoordelijkheid.'

Update - 17 september 2019 (10.09 uur): Nibali bedankt toch voor WK

Vincenzo Nibali zal niet aan de start staan namens Italië op het WK in Yorkshire. Dat heeft de nummer twee van de Giro d’Italia van dit jaar laten weten aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. ‘De blauwe trui (van de Italiaanse nationale ploeg, red.) is heilig en moet gerespecteerd worden. Ik ben niet op topniveau en dan is het niet eerlijk om de plaats van een landegenoot in te pikken’, zegt Nibali.

Nibali reed na de Tour de France nog de Deutschland Tour, toen hij een belletje kreeg van de bondscoach. Toen maakte men echter de afspraak dat ze na de Grands Prix in Canada zouden beslissen. Nibali kon er geen potten breken, voelde zich niet top en zegt dus af voor het WK. Wie de plaats van Nibali inneemt is niet bekend. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven