Stuyven verbolgen over missen WK-selectie België: 'Ik had een plek verdiend' WK Wielrennen

Stuyven verbolgen over missen WK-selectie België: 'Ik had een plek verdiend'

Door Marijn van den Berge 16 september 2019 | 13:19


Jasper Stuyven staat dan wel op de reservelijst, maar gaat normaal gesproken niet met België mee naar het WK in Yorkshire. En daar is de renner van Trek-Segafredo niet blij mee, zeker niet nu hij prima op dreef was in de Tour de France, de Deutschland Tour, Brussels Cycling Classic, GP de Fourmies en GP de Quebec, waar hij aan de lopende band ereplaatsen reed.

‘Ik begrijp het niet goed. Wie kunnen er buiten Phil en Greg (Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet ,red.) betere resultaten voorleggen dan mij? Ik koers heel sterk, heb blijk gegeven van een goede conditie en wilde graag naar dat WK. Maar blijkbaar is dat eindklassement winnen in Duitsland toch niet voldoende’, zegt een verbolgen Stuyven bij Belga.

Niet dat het als een verrassing kwam overigens. ‘Er was niet zo veel communicatie met Rik (Verbrugghe, bondscoach, red.) , ik heb hem zelf eerst eens moeten bellen om te informeren en dan uiteindelijk hoorde ik dat ik niet bij de eerste vijf was en dan hoop je wel nog om bij die laatste drie opgenomen te worden, maar ik had er eigenlijk al geen al te best gevoel meer bij.’

‘Ik had hier naartoe gewerkt, wilde er graag bij zijn. Ik vind het heel jammer, want ik had een plek verdiend. Ik ben zwaar ontgoocheld en het zal een tijdje duren voor ik dit verwerkt heb’, aldus Stuyven, die niet weet of hij een eventuele reserverol zal vervullen. ‘Mijn hoofd staat nu niet echt meer naar dat WK.’

Benoot: 'Ik ben ontgoocheld, maar ik overleef dit wel'

Ook Tiesj Benoot is thuisgelaten, maar heeft iets meer begrip voor die keuze. ‘Ik ben ontgoocheld, maar ik voelde de bui wel hangen. Of die beslissing om mij niet mee te nemen terecht is of niet, daar ga ik me niet over uitspreken. Iedereen heeft zijn eigen mening en ik respecteer die van de bondscoach. Er zijn nu Belgische renners die moeten thuis blijven die in elk ander land wel naar Yorkshire hadden gemogen. Dat is een luxesituatie voor de bondscoach. Elke niet-geselecteerde renner zal ontgoocheld zijn, maar ik overleef dit wel’, zegt hij bij Het Laatste Nieuws. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws