Teunissen en Terpstra verdedigen Van der Poel: 'Het was een uitputtingsslag' WK Wielrennen

Teunissen en Terpstra verdedigen Van der Poel: 'Het was een uitputtingsslag'

Door Bram van der Ploeg 29 september 2019 | 17:42


Mike Teunissen en Niki Terpstra leggen zich neer bij de ineenstorting van Mathieu van der Poel in de laatste ronde op het WK wielrennen in Yorkshire. De twee ploegmaats spreken bij de NOS over de barre omstandigheden op de fiets. 

'Kut, het was gewoon een uitputtingsslag, voor iedereen en ook Mathieu. Hij heeft waarschijnlijk met zijn krachten gesmeten, maar ik denk dat iedereen naar de kloten was', zo analyseert Terpstra met het hart op de tong. 'Met dit weer kun je moeilijk bij je eten, je eet te weinig. In de laatste halve ronde zakte ik ook in elkaar. Je bent zo bezig en zo geconcentreerd, dan vergeet je soms wel even dat je moet eten en drinken. Dat schiet er bij in. Als je dat niet doet, dan komt in de laatste ronde de man met de hamer.'

Teunissen is eenzelfde mening toegedaan. Hij sprak Van der Poel kort toen die werd ingehaald door het peloton. 'Ik probeerde hem nog mee te nemen, maar hij was helemaal klaar. Hij zei dat ik door moest rijden en dat hij niets meer kon. Hij had erover dat hij het koud had en vroeg of we konden koersen. Misschien heeft hij iets te snel zijn regenkleding uitgedaan. Het was echt koud en nat en dan zie je wat er overblijft. We hebben het goed gedaan en zijn nooit in het defensief gedrukt. Mathieu zat er goed bij, maar dit is ook koers.' (foto: Sirotti)

LEES OOK: Van der Poel weerlegt hongerklop: 'Ineens leeg' en 'kan mezelf niet verwijten'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws