Belgen missen de slag: Gilbert in tranen na opgave, de rest mist de benen WK Wielrennen

Belgen missen de slag: Gilbert in tranen na opgave, de rest mist de benen

Door Bram van der Ploeg 29 september 2019 | 19:04


België kwam met zeven kopmannen naar het WK in Yorkshire, maar toen het puntje bij paaltje kwam, was er niemand mee. De Belgen misten de slag in de finale, mede door het vroegtijdig wegvallen van Philippe Gilbert en Remco Evenepoel.

Gilbert viel op een onbenullig moment en zijn koers was vervolgens bekeken. Hij achtervolgde nog wel, maar stapte vervolgens af. 'Ik ben teleurgesteld, dat is normaal', zo vertelt hij bij HLN, met de tranen in zijn ogen. 'Op zo'n manier stoppen is niet makkelijk. Ik begrijp nog steeds niet hoe ik ben gevallen. Ik zat in een goede positie, verloor opeens mijn evenwicht en het volgende moment viel ik. Ik kon niets doen, het was een verrassing. Evenepoel en ik hebben het geprobeerd, maar op zo'n parcours... Dit is ook de koers, je moet een beetje geluk hebben.'

Omdat Evenepoel bij Gilbert bleef en later ook afstapte, moesten andere mannen het doen voor België. Greg Van Avermaet was één van hen. 'Ik denk dat iedereen het wel een beetje gehad heeft. Het was niet mijn favoriete weer. Ik was niet slecht, maar het was volgen, volgen, volgen. Ik kon niet beter. Toen Van der Poel en Trentin gingen, zat ik wat te ver. Ik had vrij snel door dat ze gevlogen waren', zo analyseert hij.

Yves Lampaert spreekt van 'berenweer' en was de man die de achtervolging moest leiden voor het peloton. Ook Dylan Teuns reed kilometers lang op kop, en probeerde met een aanval nog iets recht te zetten. Tim Wellens was daarom de enige man die er verder nog rondreed. 'Het was een lange en koude dag. Ik had graag meegezeten met die groep op dertig kilometer van de meet, maar ik zat wat te ver en had ook niet de benen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws