Van der Poel niet naar WK wielrennen: 'Parcours ligt me niet' WK Wielrennen

Van der Poel niet naar WK wielrennen: 'Parcours ligt me niet'

Door Jannick van der Hooft 14 september 2020 | 08:31


Mathieu van der Poel zal niet deelnemen aan het WK wielrennen in Imola. Dat bevestigde de Nederlands kampioen wielrennen na afloop van zijn ritzege in de Tirreno-Adriatico aan La Gazzetta dello Sport. In plaats daarvan kiest hij ervoor op te bouwen naar de klassiekers.

Het wereldkampioenschap wielrennen voor mannen zal dit jaar verreden worden op 27 september. Nadat Zwitserland vanwege de coronacrisis afhaakte als organisator, werd het autocircuit van Imola in Italië aangewezen als nieuwe locatie. Het parcours van deze rit is 258,2 kilometer lang en kent bijna 5000 hoogtemeters

In het parcours zijn twee klimmetjes opgenomen. De eerste, de Mazzolano, is bijna drie kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 5,9 procent. De Cima Gallisterna is iets korter, maar ook iets steiler: 2,7 kilometer aan 6,4 procent.

Van der Poel voelt zich weer goed, maar kiest voor klassiekers

De beslissing van Van der Poel komt na zijn overwinning in de Tirreno-Adriatico als een verrassing. Daar wist de Nederlander nog de zesde etappe te winnen door in een lastige slotkilometer op spectaculaire wijze af te rekenen met zijn medevluchters én het aanstormende peloton voor te blijven. Hij vertelde zich weer goed te voelen, nadat hij tijdens de hervatting van het seizoen wat te kampen had met opstartproblemen.

Na de Tirreno-Adriatico zal de coureur van Alpecin-Fenix zich liever richten op het voorbereiden van de klassiekers. Na een paar dagen verlof zal hij op trainingskamp gaan voor ongeveer tien dagen, laat Christoph Roodhooft weten aan het AD. Vervolgens zullen de BinckBank Tour, Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op zijn programma staan. (Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Paauwer
14 Sep 2020 om 13:02

Verstandig heeft hij momenteel niks te zoeken. Alle ballen op Tom Dumoulin, hoe hij van de week reed in de etappe waar Kragh Andersen won, dan zou dit parcours ideaal voor hem kunnen zijn.

Reageer


Meer nieuws