Ganna pakt wereldtitel tijdrijden: 'Heb er geen woorden voor' WK Wielrennen

Ganna pakt wereldtitel tijdrijden: 'Heb er geen woorden voor'

Door Wilbert van der Velde 25 september 2020 | 16:54


Filippo Ganna won vrijdag op sterke wijze het WK tijdrijden en nam daarmee de regenboogtrui over van zijn ploeggenoot Rohan Dennis. Na afloop kon de Italiaan nog maar moeilijk beseffen dat hij wereldkampioen tijdrijden is. ‘Ik heb er geen woorden voor’, aldus Ganna in het flashinterview.

‘Het is een droom die uitkomt, ik ben heel blij’, zegt Ganna, die zowel de Italiaanse ploeg als zijn eigen ploeg dankbaar is. ‘Ik had vanuit de auto veel steun en ik wil persoonlijk de hele nationale selectie en mijn ploeg INEOS Grenadiers bedanken.’ Ganna voelde naar eigen zeggen weinig druk voor de tijdrit. ‘Nee, ik verbleef tot drie dagen geleden nog op hoogte met vrienden. We hadden het daar weinig over het WK, zodat ik niet te veel stress in mijn lichaam zou voelen.’

Ganna stond al bekend als een klasbak in het baanwielrennen en bewijst het nu op het allerhoogste niveau op de weg. ‘Ik heb vier regenboogtruien gewonnen in het baanwielrennen, maar dit is mijn eerste in het tijdrijden. Ik ga het vieren met mijn familie.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws