Alaphilippe zoeft in uitputtend WK naar regenboogtrui, Van Aert zilver WK Wielrennen

Alaphilippe zoeft in uitputtend WK naar regenboogtrui, Van Aert zilver

Door Jannick van der Hooft 27 september 2020 | 16:34


Het wereldkampioenschap wielrennen in Imola is gewonnen door Julian Alaphilippe. De Fransman wachtte tot de slotronde met zijn krachtige aanval, waarna hij zijn poging solo wist af te ronden. Hij mag een jaar lang de regenboogtrui aandoen. Wout van Aert moest na het WK tijdrijden opnieuw genoegen nemen met de zilveren medaille.

Na de dubbelslag van Anna van der Breggen was het een dag later de beurt aan de mannen op het WK wielrennen in Imola. Een wedstrijd van bijna 260 kilometer stond op het programma, met in de finale een flinke kans op regen. Gelukkig voor de renners mochten ze nog in droge omstandigheden starten rond de klok van tien uur. Nadat de vlag omlaag ging, konden meteen enkele renners ten aanval trekken.

Groep van zeven kleurt de vroege uurtjes

Zoals wel vaker op een wereldkampioenschap werden de eerste uren van de dag gekleurd door een kopgroep met wat minder bekende namen. Zeven mannen kregen de zegen van het peloton, nadat de Belgen de boel plat hadden gelegd. Marco Friedrich (Oostenrijk), Jonas Koch (Duitsland), Daniil Fominykh (Kazachstan), Eduard-Michael Grosu (Roemenië), Yukiya Arashiro (Japan), Torstein Træen (Noorwegen) en Ulisses Alfredo Castillo (Mexico) waren de namen: zij mochten genieten van hun moment of fame in een internationaal goed bekeken wedstrijd.

In het peloton zorgden de mannen van Tadej Pogacar en Marc Hirschi ervoor dat de renners vooraan niet té ver uit konden lopen. Meer dan zeven minuten verschil werd het nooit, maar van een echte achtervolging was geen sprake. De uren gingen voorbij en het aantal te rijden kilometers werden alleen maar kleiner: langzaam maar zeker begon de koers haar tol te eisen. Friedrich en Grosu waren de eerste namen in de kopgroep die het tempo niet meer aan konden. De andere vijf vervolgden hun koers.

Fransen luiden finale in, Pogacar gaat als eerste

Het werd een ware uitputtingsslag. Voorin bleken Koch en Træen over de sterkste benen te beschikken, maar na een versnelling van de Fransen op zestig kilometer van het einde was hun feestje voorbij. De Belgen namen het heft in handen, waarna het tempo in het peloton geen moment meer stil viel. Renners vlogen er vervolgens met bosjes af op de beklimmingen.

Het was wachten op de eerste aanval van de finale. Verrassend genoeg kwam die van de hand van niemand minder dan Pogacar. De winnaar van de Tour de France moest kort daarvoor nog van fiets wisselen, maar plaatse op de Cima Gallisterna een prikje. Hij pakte een gaatje dat gecontroleerd werd door de Belgen. Echt ver kwam hij niet, maar als winnaar van 's werelds grootste wielerronde had hij weinig te verliezen. Vol overgave hield hij zijn minieme voorsprong een tijd lang in stand.

Dumoulin toont zich, spannende slotfase

Op 21 kilometer van het einde kwam er een einde aan het sprookje van Pogacar. Het was niemand minder dan Tom Dumoulin die er met een aanval voor zorgde dat de Tourwinnaar werd ingerekend. De poging werd geneutraliseerd, waarna alle toppers zichzelf in stelling brachten. In vliegende vaart vloog men naar de volgende beklimming, waar meer dan waarschijnlijk een beslissende slag gemaakt zou worden.

Alejandro Valverde, Greg Van Avermaet, Wout van Aert: aan overwinningen geen gebrek in het peloton. Fausto Masnada stak een lont in het kruitvat, Alaphilippe schoof mee met een klein groepje. Tiesj Benoot moest de schade voor de Belgen zien te repareren of op zijn minst beperkt weten te houden. Hij smoorde het dreigende gevaar in de kiem door het peloton op sleeptouw te nemen richting de koplopers.

Alaphilippe plaatst zijn punch

Op de klim liet Hirschi zijn goede benen zien, wat zorgde voor een kleine afscheiding. De grote namen waren zo'n beetje allemaal op de afspraak. Michal Kwiatkowski nam over, maar het was Alaphilippe met een echte jump. Even werd geaarzeld, waardoor hij met een voorsprong van acht seconden de afdaling in kon duiken. Jakob fuglsang deed zijn best om het gat niet te groot te laten worden, maar de Fransman was ontketend.

De namen in het groepje achter Alaphilippe waren niet mis, maar van een gestroomlijne samenwerking kwam het niet. Wellicht werkte de aanwezigheid van Van Aert verlammend voor de aspiraties van de andere aanwezigen. In zijn kenmerkende stijl van afdalen zoefde de renner van Deceuninck-Quick-Step naar beneden. Kwiatkowski deed dat op zijn beurt bij de achtervolgers. De voorsprong bleef beperkt, waardoor Alaphilippe constant nerveus achterom aan het kijken bleef.

Bij het opdraaien van het circuit had Alaphilippe nog altijd veertien seconden voorsprong. In de vlakke laatste kilometers kwamen de achtervolgers niet meer aan zijn zijde. Met de tong op het asfalt duwde hij de laatste krachten uit zijn benen, wat genoeg bleek te zijn voor de overwinning. In de sprint van het achtergebleven groepje was Van Aert duidelijk de snelste, Hirschi moest genoegen nemen met de derde plek. (Foto: Sirotti)

Uitslag WK wielrennen voor mannen 2020

1. Julian Alaphilippe
2. Wout van Aert +0.24
3. Marc Hirschi "
4. Michal Kwiatkowski "
5. Jakob Fuglsang "
6. Primoz Roglic "
7. Michael Matthews +0.53
8. Alejandro Valverde "
9. Maximillian Schachmann "
10. Damiano Caruso "

Lees WK wielrennen voor mannen 2020 terug

Live

Laden ..
Dit live blog is gestopt.

Bedankt!

Hartelijk dank voor het volgen van het WK wielrennen bij In de Leiderstrui. Houd de site in de gaten voor de reacties van de hoofdrolspelers. 

Alaphilippe

Hier de beelden van de nieuwe wereldkampioen!

Top-5

1. Alaphilippe
2. Van Aert
3. Hirschi
4. Kwiatkowski
5. Fuglsang

Van Aert zilver

Van Aert gaat de sprint aan bij de achtervolgers en pakt zilver! Hirschi derde. 

Alaphilippe wereldkampioen!

Alaphilippe rondt zijn aanval knap af en is de nieuwe wereldkampioen! Hij volgt Mads Pedersen op.

Laatste kilometer

Alaphilippe kan het bijna niet meer ontgaan. Nog veertien seconden voor de laatste kilometer!

2 km

Van Aert trekt flink door om het gat te verkleinen, maar het lijkt hopeloos. Hij krijgt weinig hulp van de rest. 

3 km

Ze zijn nu op het racecircuit van Imola. Verschil is veertien seconden.

3,5 km

Alaphilippe trekt zich nog eens uit het zadel en het helpt, want het verschil groeit eventjes naar zestien seconden. 

Spannende laatste vier kilometer

Hirschi gaat weer gedurft dalen bij de achtervolgers, maar het is nog steeds twaalf seconden. 

5 km

Alaphilippe geeft alles en heeft nu nog twaalf seconden. Gaat hij het halen?

6 km

Ze moeten er bij de achtervolgers nu echt werk van maken en dat lijken ze ook te doen. Verschil: dertien seconden.

7 km

De achtervolgers werken niet geweldig samen, waardoor Alphilippe uitloopt naar vijftien seconden. 

8 km

Nog acht kilometer voor Alphilippe. Het verschil blijft ongeveer hetzelfde met 12 seconden. 

10 km

Ook Roglic keert terug bij de achtervolgers. Het verschil met leider Alaphilippe groeit naar dertien seconden. De groep bestaat uit:

Van Aert
Kwiatkowski
Fuglsang
Roglic
Hirschi

11 km

De voorsprong van Alaphilippe is niet groot, zes seconden op de groep Van Aert, waar onder meer Hirschi aansluit. 

Alaphilippe

Het is Alaphilippe. De Franse puncheur plaats een stevige demarrage en slaat een flink gat op Van Aert, Fuglsang en Kwiatkowski.

Nibali

Nibali kraakt echter wel en moet eraf. 

Kwiatkowski

Nu is het de beurt aan Kwiatkowski. De rest kan echter mee.

Dumoulin

Dumoulin probeert daarachter het gat te dichten. 

12 km

Hirschi trekt door, Van Aert makkelijk in het wiel. Ook Nibali, Alaphilippe, Schachmann, Fuglsang, Kwiatkowski en Roglic zijn mee.

12 km

Hirschi, Roglic en Nibali ogen sterk.

13 km

Van Avermaet maakt tempo voor Van Aert.

Laatste klim!

Martin is weer gepakt en de renners gaan nu beginnen aan de Gallisterna. Hier moet het toch gaan gebeuren...

15 km

Alles weer bijeen. Martin gaat namens de Fransen nu solo.

15 km

Er rijdt een groep stiekemtjes weg met onder andere Julian Alaphilippe, Maximilian Schachmann, Van Avermaet en Richard Carapaz, maar de samenwerking is niet zo goed. 

Beelden

Hier wat beelden van alle actie en de sterke Van Aert.

19 km

Ondanks de zwaarte van het parcours, zitten er nog steeds dertig man vooraan de koers. Het is op volle snelheid naar de laatste klim, de Gallisterna

19 km

Weer is het Martin die het gat dichtrijdt!

Nibali

Vincenzo Nibali valt aan! Van Aert, Landa en Uran mee. De groep zit er vlak achter. 

20 km

Nu trekt Damiano Caruso door! Het merendeel kan mee, vooral Van Aert oogt sterk!

21 km

Guillaume Martin rijdt de achtervolgende groep terug naar Dumoulin en Pogacar. Het is weer te herdoen.

21 km

Dumoulin heeft Pogacar al te pakken!

Dumoulin valt aan!

Dumoulin valt aan! En gaat in de achtervolging op de Sloveen.

22 km

Pogacar is begonnen aan de Mazzolano. Hij verdedigt een voorsprong van 23 seconden. 

24 km

Pogacar begint bijna aan de één-na-laatste beklimming, de Mazzolano. De Sloveen heeft een voorsprong van 25 seconden op de achtervolgende groep, waar de Spanjaarden leiden. 

27 km

Pogacar heeft meer dan twintig seconden. Er wordt gewacht in het peloton. Op de laatste klim dan maar?

LAATSTE RONDE

De bel gaat. Nog maar één ronde te gaan voor Pogacar en co.

30 km

Tóch weer wat afstand. Pogacar bouwt zijn voorsprong uit naar vijftien seconden. Dat de Sloveen een aardig stukje kan tijdrijden, zagen we laatst natuurlijk al!

36 km

Pogacar leek in eerste instantie wat uit te lopen, maar verliest nu terrein. Negen seconden nog!

Anna van der Breggen

Een solo van veertig kilometer: waar hebben we dat ook alweer eerder gezien? Juist, Anna van der Breggen heeft gisteren wellicht voor wat inspiratie gezorgd bij Pogacar. Kan de Sloveen dat kunststukje imiteren?

40 km

Elf seconden voorsprong voor Pogacar als we de afdaling in gaan.

Belgen controleren

De Belgen laten Pogacar niet te ver weg rijden. Voor Van Baarle gaat het te hard achteraan.

Klein gaatje

Na het inleidende werk van Luka Mezgec pakt Pogacar wat meters. Niemand reageert op zijn aanvalspoging.

42 km

Aanval Pogacar!

45 km

47 km

Dumoulin wordt achteraan het peloton gespot. Is hij nog aan het verstoppen of is het van niet beter kunnen?

53 km

De Belgen nemen het heft in handen. De koers gaat niet meer stil vallen.

56 km

De Tourwinnaar heeft een andere fiets gekregen. Hij probeert nu via de auto's terug te keren in het peloton.

57 km

Probleem voor Pogacar!

60 km

Overigens zijn de Belgen wél zichtbaar voorin. Zij nestelen zich achter de drie Fransen op kop van het peloton.

61 km

Julien Bernard snokt nog een keer aan het peloton. De renners draaien het circuit in Imola weer op.

63 km

Een ongeschreven regel is dat je op een WK zo lang mogelijk uit het zicht moet rijden om een goede kans te maken op de zege. Tom Dumoulin is één van de renners die voorlopig nog verstoppertje speelt in het peloton.

69 km

Het is gedaan voor de koplopers. De tempoversnelling deed hun voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Straks dan de regen?

Versnelling van de Fransen

Er wordt flink tempo gemaakt op de klim door de Fransen. Pogacar gaat soepel mee met de versnelling.

70 km

Alaphilippe, Pogacar, Wellens: grote namen zitten voorin. Voor Nederland steekt Dylan van Baarle zijn neus aan het venster.

Oui oui!

Daar zijn de Fransen aan het front met Julian Alaphilippe. Staat er wat te gebeuren?

71 km

Arashiro is ingelopen door het peloton. Nog anderhalve minuut voor de koplopers. Het tempo in de grote groep ligt hoog, geregeld is lintvorming te spotten.

Fominykh abandon

Ook Fominykh, eveneens lid van de vroege vlucht, houdt het voor gezien.

Uitvallers

Er zijn inmiddels flink wat renners die uit de race stappen. Marc Soler, Luka Pibernik en Lawson Craddock zijn enkelen van hen. Ook vroege vluchter Friedrich doet niet meer mee.

82 km

Kopgroep
Jonas Koch (Duitsland)
Torstein Træen (Noorwegen)

Achtervolger +0’55”
Yukiya Arashiro (Japan)

Peloton +2’30”

89 km

Fominykh wordt opgepeuzeld door het peloton, waar de Zwitsers nog altijd het werk doen. Het verschil met de twee koplopers is nu zo'n drie minuten.

96 km

Arashiro probeert nog om terug te komen op de twee koplopers, maar blijft voorlopig op een ruime twintig seconden hangen.

100 km

De renners moeten nog honderd kilometers afleggen. Langzaam kunnen we ons gaan opmaken voor de ontknoping! De nervositeit stijgt in ieder geval al.

106 km

Het wordt nu toch wel écht zwaar voor renners in het peloton. Hugh Carthy, toch geen slechte klimmer, moet al lossen. Ook Luka Pibernik houdt het niet meer vol, maar zal ongetwijfeld veel werk voor zijn kopmannen gedaan hebben.

Kopgroep uiteen

Ook Fominykh en Arahsiro hebben het moeilijk. Koch en Træen blijven als enigen vooraan.

108 km

Castillo moet lossen in de kopgroep. Grosu en Firedrich zijn ingerekend door het peloton.

124 km

Kopgroep
Jonas Koch (Duitsland)
Torstein Træen (Noorwegen)
Daniil Fominykh (Kazachstan)
Ulisses Alfredo Castillo (Mexico)
Yukiya Arashiro (Japan)

Achtervolger +0’45”
Eduard-Michael Grosu (Roemenië)

Achtervolger +1’20”
Marco Friedrich (Oostenrijk)

Peloton +6’40”

Grosu lost

Ook voor Grosu gaat het te hard voorin. Hij is de tweede man die moet lossen. Hij verliest al 45 seconden op de rest.

Ulises Alfredo Castillo

Er zullen weinig volgers zijn die Ulises Alfredo Castillo voor dit WK al kenden. Op zich niet heel gek, want de Mexicaan rijdt doorgaans niet in het Europese circuit. Voor Elevate - Webiplex Pro Cycling pakt hij zijn koersen mee op het Amerikaanse continent. Veel winnen doet de 28-jarige renner daar niet, maar wel was hij dit jaar nog de beste van zijn land op het Mexicaans kampioenschap. Het heeft hem ongetwijfeld deze selectie opgeleverd, die hij met verve weet in te vullen tot nu toe.

136 km

Ai, Friedrich! De Oostenrijker kan het tempo vooraan niet meer bijbenen. Hij moet zijn medevluchters laten rijden.

Opgave Mullen

Ryan Mullen houdt het voor gezien. Het is tot nu toe nog niet zijn WK geweest: ook in de tijdrit stelde de Ier teleur.

137 km

We weten niet echt waar Honoré mee bezig was. Zijn poging is vrij geruisloos tenietgedaan door het peloton. De koplopers hebben nog steeds meer dan zes minuten.

142 km

Renners in het peloton doen een plasje. Nog snel even de blaas legen voordat de koers losbarst.

Torstein Træen

Ook de naam van Torstein Træen zal bij veel renners geen belletje laten rinkelen. De Noor komt uit voor Uno-X Pro Cycling Team, waar hij af en toe uitkomt tussen de WorldTour-teams. Klimmen kan deze coureur zeker. Vorig jaar nog legde hij beslag op de bergtrui in de Oberösterreichrundfahrt en dit jaar eindigde hij negende in de Ronde van Colombia. Daar moest hij alleen de klimgeiten uit Zuid-Amerika, waaronder Sergio Higuita en Daniel Felipe Martinez, voor zich laten gaan.

De vernieuwde situatie

Kopgroep
Jonas Koch (Duitsland)
Torstein Træen (Noorwegen)
Marco Friedrich (Oostenrijk)
Daniil Fominykh (Kazachstan)
Ulisses Alfredo Castillo (Mexico)
Yukiya Arashiro (Japan)
Eduard-Michael Grosu (Roemenië)

Achtervolger +5’20”
Mikkel Frølich Honoré (Denemarken)

Peloton +6’40”

Tegenaanval vanuit het peloton

De Denen hebben een tegenaanval gepland. Mikkel Frølich Honoré springt uit het peloton en gaat op zoek naar de koplopers. Willen ze er een harde wedstrijd van maken voor Jakob Fuglsang?

Marco Friedrich

Marco Friedrich is één van de grote onbekenden in de kopgroep. De Oostenrijker rijdt op Continentaal niveau voor het Tirol KTM Cycling Team. Het palmares van de jonge coureur (hij is pas 22) stroomt nog niet over van de grootse prestaties, waardoor het des te meer bijzonder is dat hij er vandaag bij mag zijn in Imola. Hij maakt goed gebruik van de situatie om mee te zitten in de kopgroep en wellicht is dit een opmaat naar meer.

172 km

Nog 172 kilometer te gaan. Een update van de situatie:

Kopgroep
Jonas Koch (Duitsland)
Torstein Træen (Noorwegen)
Marco Friedrich (Oostenrijk)
Daniil Fominykh (Kazachstan)
Ulisses Alfredo Castillo (Mexico)
Yukiya Arashiro (Japan)
Eduard-Michael Grosu (Roemenië)

Peloton +4'21"

Eduard-Michael Grosu

Eduard-Michael Grosu is een Roemeen die normaal gesproken voor Nippo DELKO - One Provence uitkomt. Van nature is hij een sprinter en in die discipline wist hij al tot vele successen in het profpeloton te komen. Grosu is aardig uit de coronacrisis gekomen. Afgelopen maanden wist hij al een paar keer in eigen land te winnen en ook in de Ronde van Luxemburg zat hij er dicht bij. In Parijs-Camambert werd hij onlangs nog vijfde.

Yukiya Arashiro

De derde man die we bespreken is Yukiya Arashiro. De Japanner is al jaren een bekend gezicht in het peloton. Hedendaags rijdt hij voor Bahrain McLaren, maar daarvoor kwam hij ook lang uit voor Europcar en Lampre.

Meestal rijdt Arashiro in dienst van een ander, maar heel spaarzaam kan hij voor zijn eigen kans gaan. Zijn laatste overwinning dateert van 2018. Toen schreef hij de eindzege in de Ronde van Taiwan op zijn naam, nadat hij eerder al Aziatisch kampioen op de weg werd.

Daniil Fominykh

Daniil Fominykh komt net als Koch uit in de WorldTour en vertegenwoordigt normaal gesproken Astana Pro Team. De Kazach zag zijn ploeggenoot Bizhigitov reeds uitvallen en zijn kopman Lutsenko niet opstappen vandaag. Wellicht hoopt hij op deze manier de eer van het land te kunnen redden.

Fominykh is geen veelwinnaar, maar wist zich wel meermaals te kronen tot Aziatisch kampioen in het tijdrijden. In de wegwedstrijd daar kwam hij nooit verder dan een zesde plek.

Jonas Koch

Jonas Koch is de Duitser van dienst in de kopgroep. Normaal rijdt hij voor CCC Team, maar vandaag zal hij zich moeten wegcijferen voor onder meer Maximillian Schachmann. Afgelopen maand reed hij nog in de Tour de France, maar daar heeft hij weinig kansen voor eigen succes gekregen. Koch is snel aan de meet, wat hem in het verleden al toptiennoteringen opleverde in de Vuelta a Espana. Hij wacht echter nog altijd op zijn eerste zege als prof.

De koplopers

Het lijkt erop dat de situatie in de koers bepaald is voor een tijdje. We maken gebruik van de tijd om de renners in de kopgroep individueel voor te stellen.

215 km

Kopgroep
Jonas Koch (Duitsland)
Torstein Træen (Noorwegen)
Marco Friedrich (Oostenrijk)
Daniil Fominykh (Kazachstan)
Ulisses Alfredo Castillo (Mexico)
Yukiya Arashiro (Japan)
Eduard-Michael Grosu (Roemenië)

Peloton +6'20"

Eerste opgave

Het zit niet mee bij Kazachstan: Zhandos Bizhigitov is uit de race gestapt. Niet duidelijk is wat er met hem aan de hand is.

Langs de kant

230 km

De renners hebben de eerste ronde op het circuit erop zitten. De koplopers hebben meer dan vijf minuten op het peloton.

235 km

Zwitserland en Slovenië zijn goed vertegenwoordigd vooraan het peloton. De landen mikken vandaag op Marc Hirschi en Tadej Pogacar.

243 km

De kopgroep pakt wat meer ruimte: de voorsprong stijgt naar de vier minuten. In het peloton rijdt Silvan Dillier op kop om niet te veel tijd toe te moeten geven.

Lutsenko positief op corona

De situatie

Kopgroep
Jonas Koch (Duitsland)
Torstein Træen (Noorwegen)
Marco Friedrich (Oostenrijk)
Daniil Fominykh (Kazachstan)
Ulisses Alfredo Castillo (Mexico)
Yukiya Arashiro (Japan)
Eduard-Michael Grosu (Roemenië)

Peloton +2'30"

250 km

Het gaat nu snel: twee minuten en dat zal de komende kilometers zal dat alleen maar meer worden.

Meer dan een minuut

De zeven hebben meer dan een minuut voorsprong. Het peloton gelooft het wel.

De overige namen

Marco Friedrich, Daniil Fominykh, Ulises Alfredo Castillo, Yukiya Arashiro en Eduar-Michael Grosu zijn de overige renners vooraan.

Namen

Jonas Koch en Torstein Træen worden in de kopgroep gespot. Het is even wachten op de andere namen.

Gat groeit

De voorsprong van de zeven groeit, wordt dit de vroege vlucht van de dag?

253 km

Zeven aanvallers. België legt de boel lam in het peloton.

Nog niemand weg

Tzortzakis komt niet weg, ook een poging van Gruzdev (Kazachstan) wordt geneutraliseerd.

Tzortzakis

Polychronis Tzortzakis wordt van voren gesignaleerd. Hij is de enige Griek aan de start.

Snelheid omhoog

Echt weg komen ze niet. Nieuwe pogingen worden verwacht.

257 km

Zes renners proberen zich direct in de vroege vlucht te nestelen.

START

Vlag omlaag! Aanvallen maar!

3 renners niet gestart

Alexey Lutsenko, Nikias Arndt en Natnael Berhane zijn uiteindelijk niet van start gegaan. Lutsenko werd door sommigen nog naar voren geschoven als mogelijke kanshebber voor de regenboogtrui.

We rijden!

Peloton achter de wagen

De renners zijn onderweg op het circuit van Imola. Achter de wagen van de organisatie formeren de renners zich voor het officiële startsein.

Renners verzameld

De renners staan aan de start voor de officieuze start. Over tien minuten gaat het spektakel los.

Wat kan Tom Dumoulin?

Pogacar: 'Weet niet of ik hersteld ben'

Tadej Pogacar geldt als Tourwinnaar ook als één van de favorieten voor vandaag. De Sloveen is echter niet helemaal zeker van zijn zaak. 'Ik weet niet of ik hersteld ben', legt hij voor de race uit aan Sporza.

Weer in Imola

Het is momenteel zo'n twaalf graden Celsius in Imola. De renners mogen gelukkig starten in droge omstandigheden, want dat zou 's middags wel eens heel anders kunnen zijn. Tegen het eind van de middag wordt er namelijk regen voorspeld!

Deelnemers

Er staan echter nog meer kleppers aan de start vandaag. Deze zijn te vinden op onze deelnemerslijst.

Wie zijn de kanshebbers vandaag?

Natuurlijk waagden wij een voorspeling voor de wedstrijd. In onze voorbeschouwing kunt u vinden wie wij tippen voor de regenboogtrui. Of heeft u nog een dark horse die het gaat doen?

Start om 09.55 uur

De renners moesten hun wekkers vroeg zetten om hun ontbijt naar binnen te krijgen, want de koers start vandaag al om 09.55 uur. De finish staat gepland rond de klok van vijf uur.

Buongiorno!

Goedemorgen allemaal! Fijn dat u deze zondagochtend al klaar zit voor het WK wielrennen voor de mannen. In de Leiderstrui doet van start tot finish verslag, zodat u niets hoeft te missen van de ontwikkelingen. We wensen u veel kijk- en leesplezier!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws