Ackermann sprint het snelst na harde koers met veel aanvallen in Gooikse Pijl Algemeen nieuws

Ackermann sprint het snelst na harde koers met veel aanvallen in Gooikse Pijl

Door Ward Hilhorst 22 september 2019 | 16:27


Pascal Ackermann was het snelste in de massasprint van de Gooikse Pijl van 2019. Gedurende de koers was het chaotisch, verschillende groepen kwamen een stukje weg. Toch voerde BORA-hansgrohe de achtervolging perfect uit en stelde zo Ackermann in staat om te winnen.

Het eerste uur ging het erg hard. Een groep van vijftien mannen, onder wie Tom Leezer, kwam weg, maar werd teruggepakt na een kleine vijftig kilometer koers. Daarna bleef de koers hard, en kwamen zeven mannen anderhalve minuut weg. Gianni Marchand, Olav Hjemsaeter, Iver Skaarseth, Sjoerd Bax, Daire Feeley, Alex Paton, Jerome Baugnies en Guillaume Seye waren hun namen.

Met nog negentig kilometer te gaan hadden zij nog 1.24 op het peloton. Het peloton bleef doorjagen. Met nog drie lokale rondjes van 22 kilometer te gaan was het verschil nog maar een halve minuut. Dat vond het peloton een overzichtelijk verschil, dus dat bleef even constant. Toch was het ook voor deze vlucht snel afgelopen. Op ruim vijftig kilometer van de streep kwam het hele pak weer bij elkaar.

Kopgroep vroeg teruggepakt, nieuwe aanvallen

Doordat dit zo vroeg gebeurde durfden vele renners nog een poging wagen. Een spervuur van aanvallen ontstond. Een nieuwe groep van vier mannen sloegen een gat van anderhalve minuut. De namen: Lasse Norman Hansen, Bjorn Tore Hoem, Reto Müller en Torstein Traeen. Bij ingang van de laatste lokale ronde hadden deze mannen nog anderhalve minuut over. Jumbo-Visma en BORA-hansgrohe voerden het peloton aan, en leken op weg een massasprint te realiseren.

Greg Van Avermaet en Peter Sagan wilden elkaar nog even testen in aanloop naar het WK, en vielen aan in de laatste tien kilometer. Op drie kilometer van de streep was er weer een hergroepering en nam BORA-hansgrohe de kop over. Ook SEG Racing Academy liet zich aan het front zien. Toch was het Ackermann die de sprint met ogenschijnlijk gemak won.

Uitslag Gooikse pijl

1. Pascal Ackermann
2. Alberto Dainese "
3. Timothy Dupont
4. Riccardo Minali
5. Arvid de Kleijn
6. Herman Dahl
7. Joeri Stallaert
8. Jordi Warlop
9. Piet Allegaert
10. Roy Jans

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws