Evenepoel fietst alles en iedereen op een hoop in tijdrit San Juan Algemeen nieuws

Evenepoel fietst alles en iedereen op een hoop in tijdrit San Juan

Door Tom van der Salm 29 januari 2020 | 07:57


Remco Evenepoel heeft bij zijn eerste echte afspraak van het seizoen gelijk ongelofelijk hard uitgehaald. De net 20-jarige Belg won de tijdrit in de Vuelta a San Juan met sprekend machtsvertoon, ruim voor Italiaans kampioen Filippo Ganna en de 43-jarige Óscar Sevilla.

Zonder Julian Alaphilippe, die niet startte vanwege maagproblemen, waren alle ogen op Evenepoel gericht. De Belg mocht voor het eerst aantreden in zijn Europese kampioenentrui en was volledig gefocust op de dagzege, die hem ook de leiderstrui kon bezorgen in San Juan. Verder was het uitkijken naar mannen als Nelson Oliveira, Maciej Bodnar en Ganna, bonkige kerels die ook een aardig eindje tegen de klok kunnen rijden.

De proloogspecialist Tom Bohli werd geacht de eerste richttijd neer te zetten, maar de Zwitser van UAE-Team Emirates faalde jammerlijk. De eerste eindtijd van ogenschijnlijk belang werd dus even later neergezet door Bodnar, de trouwe adjudant van Peter Sagan klokte 20:43 aan de meet. 

Evenepoel is de fiets-Messi in Argentinië

Evenepoel mocht iets voor elven Nederlandse tijd aan zijn onderneming beginnen, en liet al bij het tussenpunt zien dat het maar om één man zou draaien tijdens de tijdrit. Op nog geen tien minuten fietste hij 36 (!) seconden sneller dan Bodnar aan de tussentijdse meting. De Pool werd ondertussen aan de finish voorbij gestreefd door Oliveira en de 43-jarige Sevilla, die verrassend de eerste plek opeiste. 

Toch was het al die tijd wachten op de binnenkomst van Evenepoel, de Belg moest nog het korte klimmetje voor de finish van één kilometer aan 7,5% op. Dit gebeurde op een krachtige manier, waarna de finish in zicht kwam. Aan de meet klokte het jonge kanon af met een voorsprong van 1.08 (!) op de nummer twee Sevilla (die makkelijk de vader van Evenepoel had kunnen zijn). Een ongelofelijk groot verschil op vijftien kilometer.

Toen moest Ganna nog aan zijn tijdrit beginnen, de specialist was ongetwijfeld van plan te laten zien dat zijn bronzen plak op het WK - een plaats achter Evenepoel - niet voor niks was. De Italiaan werkte een puike tijdrit af, maar moest nog steeds dertig seconden toegeven op zijn Belgische tegenpool. Ook de sprinters Sagan en leider Fernando Gaviria beten geen tanden, maar een heel gebit stuk op de razende rit van Evenepoel. De renner van Deceuninck-Quick-Step pakte logischerwijs ook de leiderstrui. (foto: Sirotti, 2019)

Uitslag etappe 3 Vuelta a San Juan 2020

1. Remco Evenepoel 19:16
2. Filippo Ganna + 0.32
3. Óscar Sevilla 1.08
4. Nelson Oliveira 1.25
5. Brandon McNulty 1.26
6. Maciej Bodnar 1.27
7. Alexander Evtushenko 1.28
8. Colin Joyce 1.40
9. Matteo Fabbro 1.41
10. Gavin Mannion 1.43

Klassement na etappe 3 Vuelta a San Juan 2020

1. Remco Evenepoel
2. Filippo Ganna +0.32
3. Óscar Sevilla +1.08
4. Nelson Oliveira +1.25
5. Brandon McNulty +1.26
6. Maciej Bodnar +1.27
7. Alexander Evtushenko +1.28
8. Colin Joyce +1.40
9. Matteo Fabbro +1.41
10. Gavin Mannion +1.43


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws