[Update] 'CCC Team dreigt om te vallen na miljoenenverlies sponsor' Algemeen nieuws

[Update] 'CCC Team dreigt om te vallen na miljoenenverlies sponsor'

Door Jannick van der Hooft 27 april 2020 | 08:27


(2 april 2020) Slecht nieuws voor de wielerploegen van CCC. De hoofdsponsor, een Poolse schoenenfabrikant, verkeert in zwaar weer en wordt hard getroffen door de corona-pandemie. Het bedrijf moet gaan snijden in de kosten, en de uitgaven voor de mannelijke en vrouwelijke wielerteams worden daarbij niet gespaard. 'We gaan met de bijl door de bedrijfskosten', klinkt het.

Dariusz Milek, de grote baas van het bedrijf, laat in een verklaring aan rowery.org weten dat zijn bedrijf vele kostenbesparingen moet doorvoeren en dat de sponsorkosten daarbij niet ontzien worden. 'We vechten nu voor ons bedrijf. We kijken zeker naar het verlagen van de kosten die het sponsoren van de wielerteams met zich meebrengen.' Het bedrijf CCC kampt al langer met financiële problemen, zo daalde de beurswaarde dit jaar al met tachtig procent.

Milek, een van de rijkste Polen, komt binnen enkele weken met details. 'Maar het is immoreel om de personeelskosten te verlagen, en tegelijkertijd de sponsoring van wielerteams te handhaven. Helemaal omdat de gehele sportwereld ook stilstaat door de ontwikkeling van het coronavirus. We gaan ingrijpende maatregelen nemen.' Onder meer Greg Van Avermaet en Marianne Vos koersen voor de Poolse formatie. 

Update - 2 april 2020 (20.00 uur): Van Avermaet reageert op ploegsituatie

Als olympisch kampioen en leider van de ploeg heeft Greg Van Avermaet zijn zegje gedaan over de situatie van zijn ploegsponsor. 'Ze hebben erg te lijden onder deze crisis, dat moeten we beseffen. We zijn in gesprek over de gevolgen en de kosten.' Van Avermaet geeft aan dat hij er voor open staat om een deel van zijn salaris af te staan. 'Ik kan mijn job ook niet honderd procent uitvoeren, dus dat is normaal. In tijden als deze moet je elkaar ondersteunen.'

Update II - 3 april 2020 (10.20 uur): Milek wil stekker eruit trekken

Dariusz Milek, de grote baas van CCC, sprak donderdag over 'ingrijpende maatregelen' en daar lijkt hij zich aan te houden. In gesprek met het Poolse Sportowe Fakty kondigt Milek aan dat hij de stekker uit de wielerploeg wil trekken. 'We hebben een contract dat ons voor dit seizoen en volgend seizoen aan de ploeg verbindt, maar het bedrijf wil zich terugtrekken. We hebben geen 265 racedagen zoals beloofd, de Giro is geannuleerd en de Tour wordt waarschijnlijk geannuleerd, dus het heeft geen zin om in deze sponsoring te investeren. We hebben er geen baat bij.'

'Ik weet dat we de renners pijn doen, daar ben ik me van bewust', vervolgt Milek. 'Maar we mogen op dit moment geen sentiment hebben.' CCC Team reed pas één jaar in de WorldTour en was dit jaar toe aan het tweede seizoen. Greg Van Avermaet is sinds de start het uithangbord, maar daar kwamen voor dit seizoen Matteo Trentin en Ilnur Zakarin bij. Of CCC zomaar uit de ploeg kan stappen, is niet bekend.

Volgens Het Laatste Nieuws is er vrijdag een crisisoverleg bij CCC. Renners moeten alvast tachtig procent van hun loon inleveren.

Update III - 3 april 2020 (21.59 uur): CCC Team kondigt eerste maatregelen aan

CCC Team heeft via de officiële kanalen de eerste maatregelen aangekondigd. De ploeg stelt dat het tijdens deze coronaperiode 'op een minimumniveau' wil opereren. Dat betekent dat bijna alle medewerkers van de ploeg voorlopig zonder werk zitten. Slechts een paar van hen behouden hun baan, om zo het team nog draaiende te houden.

Voorzitter Jim Ochowicz legt uit: 'De beslissing om op grote schaal te bezuinigen is een pijnlijk proces dat we een aantal weken geleden niet hadden voorzien. Het coronavirus heeft een enorm effect op onze titelsponsor CCC. Als ploeg worden we nu geconfronteerd met een gebrek aan cashflow door de verminderde sponsoring. Om het budget te hebben om te racen, mocht het seizoen weer beginnen, moeten we het overgrote deel van het personeel schorsen en de salarissen van de renners sterk verlagen. We zullen er alles aan doen om het team draaiende te houden.'

Update IV - 27 april 2020 (08.25 uur): 'CCC Team dreigt hoofdsponsor te verliezen'

CCC Team dreigt binnen afzienbare tijd de hoofdsponsor kwijt te raken, zo melden Poolse media. Nadat eerder al een groot deel van de salarissen werd ingehouden, is de kans aanwezig dat de Poolse schoenenfabrikant de sponsoring van de wielerploeg nu helemaal stop wil zetten.

Het Nieuwsblad tekent op dat het bedrijf dieprode cijfers noteert: een nettoverlies van 75 miljoen euro is tekenend voor de crisis waarin verkeerd wordt. Het bedrijf ziet zich door deze stevige daling van de inkomsten genoodzaakt een streep te zetten door de uitgaven aan sportsponsoring, waar ook het geld aan de wielerploegen van CCC valt. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws